Özel koleksiyon görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Özel koleksiyon görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 16:14

İş insanı Sarp Evliyagil’in, 23 sanatçının çalışmalarının yer aldığı eserlerden oluşan özel koleksiyonu, ‘Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler’ adlı sergiyle Müze Evliyagil’de görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Küratörlüğünü Benal Madra’nın üstlendiği ‘Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler’ adlı sergi, Müze Evliyagil’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İş insanı ve koleksiyoner Sarp Evliyagil’in koleksiyonundan eserlerden oluşan sergide, 23 sanatçının çalışmaları yer alıyor.
Sarp Evliyagil ve eşi Eda Evliyagil’in ev sahipliği yaptığı sergiye, küratör Benal Madra’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever ve sanatçı katıldı. Benal Madra, Evliyagil’in yıllar içinde figüratif ve manzara resimleri de dahil olmak üzere çok sayıda eser biriktirdiğini ancak soyut çalışmaların öne çıktığını belirtti. Madra, sergiyi de bu soyut eserler üzerinden kurguladıklarını ve eserlerin yanına yapıldıkları dönemdeki düşünce sistemleriyle ilgili yazılar yerleştirdiklerini ifade etti. Ünlü küratör serginin düşünme eylemi ile sanat üretimi arasındaki ilişkiye odaklandığını aktardı.

Haberin Devamı

BU YILIN SONUNA KADAR AÇIK

Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ferruh Başağa, Selim Turan, Nejad Devrim, Mübin Orhon, Yüksel Arslan, Burhan Doğançay, Seyhun Topuz, Osman Dinç, Kemal Önsoy, Canan Tolon, İnci Eviner gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, 30 Aralık 2018’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!