Özel çocuklara yoga ile terapi

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklara yoga ile terapi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2018 14:57

Çankaya’da bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde, down sendromlu, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği, özgül öğrenme yetersizliği bulunan çocuklara yoga ve duyu bütünleme terapisi veriliyor.

Haberin Devamı

Özel çocuklar, haftanın belirli günlerinde merkezde aldıkları eğitimle uzun oturma alışkanlığı kazanarak, düzenli nefes alışverişlerini kontrol etmeyi, taklit ve sözel dil becerileri geliştirerek, diğer terapilere daha kolay entegre olup, edindikleri becerileri farklı ortamlarda uygulama imkanı buluyor.

EĞİTİME KATKI SAĞLIYOR

Merkezin müdürü Çocuk Gelişimi Uzmanı Nilgün Pekçağlayan, yoga ve duyu bütünleme terapilerinin özel çocuklarının, eğitim ve öğretimlerine çok büyük katkısı olduğunu söyledi. Pekçağlayan, “Yoga çocukların hayata katılımlarını, vücut farkındalıklarını ve diğer kişilerle olan ilişkilerini artırmada çok faydalı oluyor. Duyu bütünlemede ise otizmli çocuklarda yemek yeme problemleri çok sık karşılaştığımız konulardan biri, bu nedenle yeme problemlerinin çözümü ve çiğneme becerisi kazanmaları için yemek yeme çalışmaları yapıyoruz” dedi. Velilerden Orhan Abbasoğlu ise çocuğunun 5 ay önce ‘davranış bozukluğundan’ dolayı eğitime getirdiğini, terapilerin çocuğunun davranışlarının düzelmesinde katkısı olduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!