Otizmli çocuklarımız topluma kazandırılsın

Güncelleme Tarihi:

Otizmli çocuklarımız topluma kazandırılsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 15:45

İlgi Otizm Derneği Başkanı Nejla Arslankurt, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Otizm Eylem Planı’na ilişkin süreçlerin tamamlanamamasının topluma, ailelere, otizmli bireylere bazı kayıplar getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Arslankurt, “Tek isteğimiz otizmli çocukların bir an önce topluma kazandırılması. Kendilerine yetebilecek hale getirmeliyiz. Bütün bunların hepsinin cevabı Otizm Eylem Planı’nda var. Bu planın ciddiyetle ele alınıp, tüm aşamalarının gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” dedi. Arslankurt özetle şunları söyledi:

İSTİHDAMI SAĞLANMALI

“Devlet, eğitim merkezlerinde otizmli çocuklara haftada birkaç saatlik eğitim hakkı veriyor. Sizin çocuğunuz dünyanın en üstün zekalı çocuğu olsa bile bu kadar sürede hiçbir yere gelemez. Bu çocuklar her gün 2 saat özel eğitimle desteklenmeli. Ev ortamlarında çocuğa ve aileye eğitim desteği sağlanmalı ve akranlarıyla aynı ortamda öğretim almalı. Otizmli çocukların istihdamının sağlanması gerekiyor. Bu çocuklar birçok alanda çalışabilir, başarılı oldukları alanlar çok fazla. Ayrıca çocuklarımızın biz öldükten sonra ne olacağı konusunda kaygılarımız var.”

BAKMADAN GEÇME!