Osmanlı çıtayı yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı çıtayı yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2019 14:09

8 hafta önce, play-off’a kalabilme hesapları yapan Yeniçeriler, deplasmanda Giresunspor’u 2-0 yenip, sıralamada iddialı bir konuma gelirken, Süper Lige direk yükselme hedefine odaklandı.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’in 19. haftasında deplasmanda Giresunspor’u 2-0 mağlup eden Osmanlıspor, galibiyet serisini 6 maça çıkarırken, kendi hedef çıtasını da yükseltti. 8 hafta önce 13 puanda iken, play-off’a kalabilme hesapları yapan mor-sarılar, bu süreçte büyük bir sıçrama gerçekleştirdi ve bu dönemde oynadığı 8 maçın 7’sini kazanıp, birinde berabere kaldı ve 22 puan toplayıp, 35 puanla, iddialı ekipler arasına girdi. Lider Denizlispor’un 42, ikinci sıradaki Gençlerbirliği’nin 41 puana sahip olduğu ligde, Süper Lige doğrudan yükselmeye en yakın aday konumundaki iki takımla arasındaki puan farkını iyice düşüren Osmanlıspor, bundan sonraki bölümde, bu çıkışı sürdürüp, futbolun bir numaralı vitrinine, direk vize almayı hedefliyor.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Haberin Devamı

İlk yarısı golsüz kapanan maçın ikinci yarısında, rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendiren Osmanlıspor, Sinan Kurt ve Ayuk’un iki dakikada bulduğu gollerle rakibini 2-0 yendi. Mor-sarılı ekip, bu sonuçla, yenilmezlik serisini de 8 maça çıkardı.
Başkent ekibi, Teknik Direktörlük görevine Osman Özköylü geldikten sonra oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve bir beraberlik alarak 22 puan topladı.
Özköylü yönetimindeki ilk maçta İstanbulspor’u 1-0 yenen Osmanlıspor, ardından Bolu’da Tetiş Yapı Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı.
Osmanlıspor, daha sonra sırasıyla Ümraniyespor’u 1-0, Afjet Afyonspor’u 3-2, Altay’ı 1-0, Adanaspor ve Boluspor’u 3-1, Giresunspor’u da 

2-0 MAĞLUP ETTİ

Özköylü ile yenilgi yüzü görmeyen mor-sarılılar, Giresunspor galibiyetiyle puanını 35’e yükseltti.
Osmanlıspor, ligin 20. haftasında kendi sahasında, Balıkesir Baltok ile karşılaşacak.

OYUNUN KONTROLÜ BİZDEYDİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, 2-0 kazandıkları Giresunspor maçından sonra yaptığı değerlendirmede, deplasmanında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Oyunun kontrolünün büyük ölçüde kendilerinde olduğuna dikkati çeken Özköylü, şöyle konuştu:
“Deplasmanda olmamıza rağmen oyunun kontrolünü hep elimizde tutmaya çalıştık. Zaman zaman Giresun takımının da atakları olmadı değil. İlk yarı son 7-8 dakika hariç oyunun kontrolü tamamıyla bizdeydi. İkinci yarıda rakip 10 kişi kaldıktan sonra dirençleri kırıldı. Gollerin arka arkaya gelmesi onların motivasyonunu iyice düşürdü. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Giresunspor, yeni hocası ve takımıyla yeniden ayağa kalmaya çalışan bir takımdı. Bizim için zor ve tehlikeli bir maçtı. İyi futbol oynadık ve bu galibiyeti hak ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!