Orta vadeli hedef Avrupa’ya açılmak

Güncelleme Tarihi:

Orta vadeli hedef Avrupa’ya açılmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2020 09:53

Tecrübeli teknik adam, “Burada göreve devam edecek olursak, inşallah takımı yeniden Avrupa kupalarında oynar hale getirebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, mevcut kadrodan memnun olduğunu söyledi.
Ligin 10. haftasından itibaren Gençlerbirliği’nin teknik direktörlüğünü üstlenen Hamzaoğlu, kırmızı-siyahlı takımın ikinci yarı hazırlıkları kapsamında açıklamalarda bulundu.
2. yarıda daha iyi bir performans sergilemek istediklerini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, şöyle konuştu:
“Çok fazla transfer yapmayacağız. Güçlendirmemiz gereken bölgelerimiz var. Belki 1-2 transferimiz olabilir ama bunun dışında fazla bir değişiklik düşünmüyoruz. Sezon sonunda orta sıraların üstünde yer aldığımız takdirde başarılı olacağız. İyi futbol oynamaya ve seyir zevkini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu işin meyvesi, tadı ve tuzu gol. Gole ve hücuma yönelik futbol oynatmaya çalışıyoruz. Maçımızı izleyen herkesin keyif aldığı bir oyun oynamak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda Gençlerbirliği’nde devam edecek olursak bu hedeflerimizi yavaş yavaş yukarıya taşıma arzusundayız. İnşallah Gençlerbirliği’ni tekrar Avrupa kupalarında oynar hale getirebiliriz.”

ŞAMPİYONADA BAŞARILI OLABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

“10-15 yılın Türk futbolu adına tekrar başarılarla geçeceğine inanıyorum. Milli takım elemelerde zor bir gruptan çıktı. Genç bir jenerasyon yakaladık. İnşallah Şenol hoca ile Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olabileceğimize inanıyorum. Birlikte oynamayı seven ve keyif alan bir grup var. Hepsi de genç, istekli, arzulu ve coşkulu. Birçoğu Avrupa’da oynayan oyuncularımız. Milli takımın başarısı çok önemli. Genç oyuncularımızın dünya futboluna dahil olması ve Avrupa’da oynaması lazım. Bunun için de milli takımın başarısı olmazsa olmaz. Milli takım bundan sonra da inşallah başarılı olacaktır ve bizim birçok futbolcumuz da Avrupa ve dünya futbolunda kendini hissettirecektir. Milli takımda 2002 ruhu tekrar yakalanabilir şu an ortam mevcut.”

VAR’I UYGULARKEN KAFANIZ NET, SAKİN VE SADE OLMALI

“Türkiye’de Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin doğru kullanılmasını sağlayacak bir ortam maalesef yok. VAR doğru kullanıldığı takdirde faydalı buluyorum. Çünkü birçok hatanın önüne geçebilecek bir olay. Bunu uygularken kafanız net, sakin ve sade olmalı. Ülkemizde bu ortam maalesef mevcut değil. Herkes bir taraftan bastırıyor. Futbolun gelişiminden ziyade kendi kulüplerimizin menfaatlerinin peşinden koşar olduk. Şartlar bize bunu gerektiriyor çünkü her kulüp maddi anlamda sıkıntılı süreç yaşıyor. Burada kulüplerin galibiyetlerden elde ettiği gelirler önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla herkes kazanmayı futbolun iyi olmasından daha çok istemeye başladı. Bu da Türkiye Futbol Federasyonu, hakem camiası, teknik heyetler ve futbolcular üzerinde farklı bir baskı oluşturuyor. Bunun için hep beraber bir karar almamız gerekiyor. Bu sorun hepimizin. Hep beraber oturup, çözüm üretmek zorundayız.”

Haberin Devamı

ALANYA KAMPI BİTTİ

Haberin Devamı

3 Ocak’ta başlayan Gençlerbirliği’nin Alanya kampı, son antrenmanla tamamlandı. İdman, tam sahada yapılan taktik çift kale maç ile tamamlandı. Kampta oynanan son maçın kazananı Beyaz Takım oldu. Başkent ekibi, iki gün izinin ardından çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!