Organize temizlik

Güncelleme Tarihi:

Organize temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2019 09:10

Kent genelinde geçen yıl ‘yasa dışı silah ticareti yapan örgütler ile bireysel silahlanmaya karşı’ mücadelesini sürdüren Ankara Emniyeti, operasyonlarda 236 ruhsatsız tabanca, 10 uzun namlulu silah, 129 av tüfeği ve 13 bin 424 fişek ele geçirdi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2018 yılında da yasa dışı silah ticareti ve bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi ile ruhsatsız silah satışının önlenmesi amacıyla, kent genelinde eş zamanlı çok sayıda operasyona imza attı. Operasyonlarda, yasa dışı silah satışı yapan suç örgütleri ile yasa dışı silah bulunduranlara büyük darbe vuruldu.
Ankara polisi, yasa dışı yollardan elde ettikleri silahları piyasaya süren ve satan suç örgütlerine yönelik projeli çalışmalarda, yedi ayrı suç örgütünü çökertti. İthali, üretimi, satın alınması, satılması ve bulundurulması yasak olan silahlarla ilgili geçen yıl kent genelinde yapılan operasyonlarda 236 ruhsatsız tabanca, 10 uzun namlulu silah, 129 av tüfeği, 13 bin 532 fişek, 283 şarjör, 4 el ve gaz bombası, 17 patlayıcı madde, 5 delici kesici alet, 2 telsiz ve 7 kelepçe ile 20 kilo hint keneviri kökü ve 40 gram esrar ele geçirildi. Suç örgütlerinde ruhsatsız 20’ye yakın suikast silahı yakalandı. Ayrıca, suç örgütlerinin yasa dışı silah satışında elde ettikleri mal varlıklarına da el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!