Öncelik golcü olacak

Güncelleme Tarihi:

Öncelik golcü olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 14:36

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, kulübün ekonomik yapısına uygun kadro kuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Mevcut ekipte 13-14 oyuncuyu tutmayı planladıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bizim olmazsa olmazımız santrfor. Yerli piyasası sınırlı, mecburen yabancıya yönelmek zorundayız” diye konuştu.

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, transfer politikası ve gelecek sezon ki kadro yapılanması hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün transfer yasağının sürdüğünü belirten Kartal, şöyle konuştu: “Süper Lige çıktık, yayın gelirimiz olacak, fakat yasağımız devam ediyor. O yüzden transferde oyuncularla ön anlaşma yapıyoruz. Başkanımız ve yöneticilerimiz kaynak arayışı içinde. Geçen sene Süper Lige çıkan 3 takım, ortalama 16 oyuncu transfer etmiş. Biz böyle yapmayacağız. 11-12 oyuncu transfer etmeyi planlıyoruz. Yerli oyuncuların maliyetleri çok yüksek. Mevcut kadromuzda da 13-14 oyuncu tutmayı planlıyoruz. Kendi ekonomik şartlarımıza göre oyuncular alacağız.”

Haberin Devamı

2 ORTA SAHA DÜŞÜNÜYORUZ

“Bizim olmazsa olmazımız santrfor. Türkiye’de yerli santrfor sayısı az. Mecburen yabancı oyuncuya yöneleceğiz. Takımı kurarken de ona göre transfer yapmak istiyoruz. Kulübün ekonomik anlamda kriterlerini aşmadan, kanat oyuncuları ve 1 stoper almak istiyoruz. Artı 2 orta saha futbolcusu transferi düşünüyoruz. Biri, 2 yönlü oynayan, biri de merkezi tutabilen oyuncu olmalı. 10-12 transferle bu işi kapatmak istiyoruz.”

STAT SORUNU VAR

“Şu anda bir çok isimle görüşüyoruz. Oyuncuları değerlendiriyoruz. Başkentin Süper Ligdeki tek takımıyız. Her kulvarda mücadele ediyoruz. Stat sorunu var. 19 Mayıs Stadı yıkılıyor, yeni stat henüz bitmedi. Yapımı 3-4 ay sürebilir. Maçları nerede oynayacağız belli değil. Geçiş döneminde ayakta kalabilmemiz için kuvvetli bir kadro kurmamız lazım. Kulübün ekonomisine uygun iyi bir takım oluşturmayı düşünüyoruz. Bu seneyi atlatabilirsek, ligde kalabilirsek, geçmişten kalan borç yükünü azalacağını ve önümüzdeki sezonlarda Ankaragücü’nün önünün açılacağını düşünüyorum. Bu sene bizim için çok önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!