Okurların gözünden Ankara Sokakları

Güncelleme Tarihi:

Okurların gözünden Ankara Sokakları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2019 14:51

Whatsapp Şehir Hattı, Hürriyet Ankara okurlarıyla birlikte omuz omuza vererek kentin sorunlarına ışık tutmaya devam ediyor. Kentle ilgili sorunlara duyarlılık gösteren okurlarımız, sorunların çözülmesini istiyor.

Haberin Devamı

HAFTADA BİR KAÇ SAAT ÇALIŞIYOR

Okurumuz Hasan Demirbaş Kızılay’daki üst geçitlerin çalışmayan yürüyen merdivenleri ile ilgili şikayetini şöyle dile getiriyor: “Ankara’da bir çok yerde yürüyen merdivenler çalışmıyor. Sadece çalışmama değil. Örneğin, Atatürk Bulvarı ile Meşrutiyet Caddesi’nin kesiştiği yerdeki kapalı 4 adet yürüyen merdiven de haftada bir gün o da birkaç saat çalışıyor ama sıkıntı sadece bu değil. Aynı zamanda kırık, dökük ve pis. Hiç bakım yapılmıyor, ışıkları yanmıyor. Çalışmadığı için de her seferinde çok yoğun trafikte karşıya geçmeye çalışıyoruz. O zaman kaldırın, daha iyi.”

Okurların gözünden Ankara Sokakları


PAZAR ARAÇLARI TRAFİĞİ ETKİLİYOR

Haberin Devamı

“Çankaya Şehit Cevdet Özdemir Mahallesi 1346. Sokak’taki pazar yerine gelen kamyonlar ve arabalardan dolayı her çarşamba bu manzarayı yaşıyoruz. Her hafta zabıtaya ve polise bildirmek durumunda kalıyoruz. Pazar araçlarına park yeri gösterilsin.”

Okurların gözünden Ankara Sokakları


BİNA ÖNÜNDE ALKOL ALIYORLAR

“Şentepe Avcılar Mahallesi’ndeki binanın önündeki araçlarda alkol alan insanlar var. Polise şikayet ettik, olmadı. Kendimiz çözüm bulmaya çalıştık, olmadı.”

Okurların gözünden Ankara Sokakları


ÖHO’LAR KARTLI OLSUN

“Semtlere çalışan mavi özel halk otobüslerinde Sincan yönüne gidenler olarak otobüsün kartlı olmasını istiyoruz. Her gün yapılan kavgalardan bıktık usandık. Muavinin, 65 yaş üstü bir kadına beddua ettiğine şahit oldum.”

EGO OTOBÜSLERİNDE HERKES EŞİT OLMALI

EGO otobüslerinde ücret adaletsizliği yaşandığını savunan bir okurumuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir bilet fiyatı düzenlemesi yapılmasını talep ediyor: “Asgari ücret alan biri tam ücret öderken, asgari ücretliye göre yüksek maaş alan polis, zabıta, jandarma ücretsiz. Öğretmen indirimli, 65 yaş üstü ise ücretsiz ulaşım sağlıyor. Herkese eşit olacak makul bir ücret olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!