Okurların gözünden Ankara sokakları

Güncelleme Tarihi:

Okurların gözünden Ankara sokakları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2018 09:57

Hürriyet Ankara, Whatsapp Şehir Hattı'na gelen okur şikayetlerini yayınlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

BAŞI BOŞ GEZEN KONTEYNERLER

Whatsapp Şehir Hattı’na ulaşan Hürriyet Ankara okurumuz, Çankaya’daki Akyüz Sokak’ta yer alan çöp konteynerleri hakkında sitem ediyor. Çankaya Belediyesi’nin 3 yıl önce sokakları çöp konteynerleri ile donattığını belirterek söze başlayan okurumuz, “Ancak o konteynerlere sabit park yeri yapılmadı. Aradık önemsenmedi. 10 metreye bir asılan afişlerde ‘Yenilenen sokağınız sizi mutluluğa götürsün’ yazılmış ama maalesef sokak sakinleri bunalıma girdi” diyor.

Okurların gözünden Ankara sokakları


ACABA NE KADAR ÇİZİLECEK, GÖÇECEK?

Sokaktaki kaldırımların boyandığını ve araçların da bu yüzden benek benek boya lekeleri olduğunu ileri süren okurumuz, şu sözlerle şikâyetine devam ediyor: “Belediyenin çöp toplama görevlileri acele ile freni tutmayan konteyneri yola her akşam bıraktığında sokak sakinleri balkona çıkıp ‘acaba önündeki arabanın tamponu ne kadar çizilecek, göçecek’ diye gözlüyor. Arabamızı park edelim diyoruz; konteyner park yerini işgal etmiş. Konteynerler sarhoş gibi geziyor. Biri diğerinin evinin önüne ittirse kavga sebebi oluyor. Bari 10 santimetre beton ya da asfalt atın da yeri sabit olsun!”

YAYA YOLU LOKANTAYA DÖNDÜ

Haberin Devamı

* Bahçelievler’de Azerbaycan Caddesi’nin üzerinde ve semt halinin köşesinde bulunan balık satış ve pişirme evinin, halin içine masa attığı yetmezmiş gibi şimdi de Şehit H. Temel Kuğuluoğlu Caddesi’ndeki kaldırımı da işgal ediyor. Bu durum hem yaya geçişlerini etkilemekte hem de görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Bunlara Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa Çankaya Belediyesi mi izin veriyor? Arabaların yaya yoluna park etmelerini önlemeye çalışırken, yaya yolunu lokanta haline çeviren bu kişiler kimden yetki alıyor?

Okurların gözünden Ankara sokakları


TİNERCİLERİN MESKENİ OLDU

* Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi 33 numaradaki bu bina boş mesken. 4 sene önce altından su çıktığı için boşaltıldı. Daha önce Türkiye İstatistik Kurumu’nun lojmanıydı. 4 seneden beri de hiçbir şey yapılmadı ve bu halde duruyor. Bina hırsızlar tarafından talan ediliyor ve tinercilerin meskeni haline geldi. Çoluk çocuk korkuyoruz. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz.
Ali Emre ÖZDEMİR

Okurların gözünden Ankara sokakları


ÇÖPLER SOKAĞA TAŞIYOR

Haberin Devamı

* Balgat’taki Barış Manço Caddesi’nde çöp ve cam konteynerlerin sayısı az olduğu için çöpler sokağa taşıyor ve koku yayıyor.

Okurların gözünden Ankara sokakları


BİR YERMİZİ KIRMADAN TEBDİR ALINSIN

* Bu kaldırım Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’nde karakolun karşı tarafından teleferik durağına kadar olan kısmı. Kaldırımların hali harap, burada yürümek kolay değil. Çocuklar ve ihtiyarlar bir yerini kırmadan tedbir alınması lazım ama ilgilenen yok.

Okurların gözünden Ankara sokakları


PORTAKAL ÇİÇEĞİ ASFALT BEKLİYOR

* Portakal Çiçeği Sokak 2 aydır asfalt bekliyor. Çankaya Lisesi yanı yaklaşık 100 metrelik bir bölüm 2 ay önce kazıldı, defalarca Çankaya Belediyesi’ne bildirildi. Kazılan ve çukur olan bölüm yoldan 1 karış aşağıda. Kazaya ve lastik patlamasına yol açabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!