Okurların gözünden Ankara sokakları

Güncelleme Tarihi:

Okurların gözünden Ankara sokakları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 16:32

Hürriyet Ankara WhatsApp Şehir Hattı değerli okurlarımızın gözünden şehrin aynası olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Okurların gözünden Ankara sokakları

YOLUN SONU ÇUKURA ÇIKIYOR

*Emek 8 .Cadde’de bir kaldırımın hali bu şekilde. Sözün bittiği yerdeyiz. Görme engellilerin kullandığı izli yolun sonu çukura çıkıyor, kimsenin umurunda değil.

Okurların gözünden Ankara sokakları

KIZILAY DOLMUŞLARI YETMİYOR

*Çayolu semtine (Ümitköy, Yaşamkent, Konutkent, Türkkonut) toplu taşıma hizmeti Ümitköy-Denizciler dolmuş durağı esnafı tarafından sağlanıyor. Dolmuş durağında toplam 77 araç bulunuyor. Bu dolmuşların sadece 10 tanesi Yaşamkent-Kızılay güzergahında geri kalan 67 dolmuş ise Çayyolu-Sıhhiye Köprüsü-Denizciler güzergahında çalışıyor. Semt sakinlerinin genelde Kızılay ve civarında çalışması nedeniyle 10 araç ihtiyacı karşılamıyor, diğer hattaki dolmuşlar da sayı fazlası nedeniyle son durakta bekliyor. Sıhhiye dolmuşlarından bir kısmının Kızılay hattına aktarılarak semt sakinlerine kolaylık sağlanmalı.

Haberin Devamı

Okurların gözünden Ankara sokakları

PLAKA KUYRUĞU ÇİLESİ

* Değişen TÜVTÜRK yönetmeliği ile muayeneye giren aracın plakasındaki 2 vida için Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Plaka Atölyesi’ne gel kuyruğa gir ve 2 saat bekle. 1 saatte baskısı var, eder 3 saat. Sıra gerginliği ve tartışmalar da cabası. Bankodaki eleman yetersizliği, daracık bir alana tıkıştırılan insanlar. Sürat ve teknoloji çağındayız ama bu görüntüler bir anda 1980 öncesi kuyrukları getirdi aklımıza. İlgili meslek odasının müşterilere daha sağlıklı ve konforlu mekanlarda hizmet vermesi ve yeterli sayıda personel çalıştırması gerekir. Tek tesellimiz 34 TL’lik plaka ücreti. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner’in bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

OTLARDAN YANGIN ÇIKABİLİR

* Macunköy Metro İstasyonu çevresindeki otlar, insan boyunu geçti ve sıcak havalarda yangın tehlikesi oluşturuyor. Metro ile seyahat eden yolcuların park ettiği araçların ve evlerin hemen bitişiğindeki yabani otlarla kaplı bu alanın acilen temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu otlar kuruduğu zaman kırık cam parçalarından veya atılacak bir izmarit ile yangın çıkabilir.

Okurların gözünden Ankara sokakları

NENEHATUN’DA VALE ŞİKÂYETİ

* Bu yaya geçidi Bülbülderesi Caddesi’nin bitişiğindeki ışıklardadır. Bu midibüs tam da yaya geçidinin üzerine park edilmiş. Özellikle oradaki restorana gelenlerin araçlarını valeler gelişi güzel park ediyor. Nenehatun Caddesi’ndeki mekanlara gelenlerin araçları da valelerce hiçbir kural, mülkiyet ve kişilik hakları düşünülmeden, rastgele her yere park ediliyor.

Haberin Devamı

Okurların gözünden Ankara sokakları

 BUDAMA BÖYLE OLMAZ

* Ankara Çevre Yolu Tulumtaş mevkisindeki ağaçları, elektrik direklerine zarar verdiği gerekçesiyle katlettiler. Kökünden devirmek yerine budama yapılabilirdi. Yol boyunca manzara bu şekilde. Budama böyle olmaz.

Okurların gözünden Ankara sokakları

DEMETEVLER’DE DOZER ETKİSİ

* Burası Yenimahalle’de Demetevler Havacılar Sitesi arkası, Sayıştay blokları yanında yer alan 379. Cadde. Her sene ‘buraya dozer sokmayın etrafı harap ediyor’ diye itiraz ederiz. Dozer yine geldi kaldırım taşlarını kırdı. Çevreyi tozu dumana kattı. Neredeyse ağaçların köklerini kazıyacak hale getirdi. Bu da yetmiyormuş gibi çocukların top oynadığı kale direğini yerle bir etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!