Okumanın yaşı yok

Güncelleme Tarihi:

Okumanın yaşı yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:56

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Çubuk’ta açılan kursa, kadınlardan kimi torunu kimisi de çocuğuyla gelerek okuma yazma öğreniyor.

Haberin Devamı

Kursiyerlerden 60 yaşındaki Nurhan Bayraktar, “Ben okumayı çok istedim ama okuyamadım. Her okula yazıldığımda babam okula giderek kaydımı sildirdi. Dokuz kere gittim okula yazıldım, her defasında da sabah yazılıyordum babam öğleden sonra okula giderek kaydımı sildiriyordu. Kendim okuyamadım ama ahdettim çocuklarımı okuttum” dedi. Okuma-yazma bilmediği için çocuklarına ödevlerinde yardımcı olamadığını anlatan 42 yaşındaki Sultan Yalçın da şimdi küçük çocuğu ile okula geldiğini ve dersleri de birlikte yaptıklarını söyledi.
Çocukluğunda köyünde okul olmadığı için eğitim göremediğini anlatan 72 yaşındaki Fatma Özdemir de “‘Okumanın yaşı olmaz’ dedim ben de kursa katıldım” diye konuştu. Torunuyla okula gelmenin mutluluğunu yaşayan 65 yaşındaki Elif Horat, yoksulluktan dolayı okuyamadığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!