Öğretim üyeleri öğrenciler için üretti

Güncelleme Tarihi:

Öğretim üyeleri öğrenciler için üretti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 16:34

Ankara Üniversitesi bünyesinde, ücretsiz kıyafetlerin sunulduğu Giysi Bankası, burslu öğrenciler yararına keçe sergisi ve ders kitaplarının ücretsiz verilmesi hizmeti için Kitap Bankası’nın geliştirilmesi amacıyla bir dizi yardım etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Öğrenci Destek Komisyonu öğretim üyelerinin el emekleriyle hazırladığı 500’ü aşkın keçe ürünü, Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde (ANKÜSEV) düzenlenen sergide satışa sunuldu. 25 öğretim üyesi tarafından hazırlanan eserler arasında çanta, şapka, eldiven, kitap ayracı, takı, biblo ve sabun yer aldı. Elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak.

BANKANIN ŞUBELERİ AÇILDI

Ankara Üniversitesi’nde okuyan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere yönelik 23 yıl önce açılan Giysi Bankası’nın 2’nci ve 3’üncü şubeleri de hizmete girdi. Şubeler, Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Dikimevi Kültür Sanat Merkezi Binası’nda açıldı. Birçok kurum ve gönüllüler, az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış giysilerini Giysi Bankası’na vererek katkıda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

DERS KİTAPLARI KÜTÜPHANEDE

Üniversitede daha önce açılan Kitap Bankası, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in talimatıyla ‘ders kitaplarını’ da kapsamaya hazırlanıyor. Kitap Bankası projesi çerçevesinde Ders Kitapları Şubesi oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda öğrencilerin, özellikle ücreti yüksek kitaplara temin, bağış ya da üst sınıfların devretmesi yoluyla ücretsiz olarak ulaşması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!