Öğrencilerle birlikte yaşamı paylaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerle birlikte yaşamı paylaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:28

Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı, öğrencileri sosyal hayata kazandırma, eğitim becerilerini geliştirme, hayata hazırlamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Haberin Devamı

2002 yılından beri öğrencilere eğitim veren Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı kurucusu, 67 yaşındaki emekli İngilizce öğretmeni Belkis Güneş, insanların yıllarca İngilizce dersi alıp öğrenemediğinin farkına vardığını vurgulayarak, “Kendi imkanlarım doğrultusunda ne yapabileceğimi düşündüm ve o zamanlar 2 öğrencimle beraber bu vakfı kurdum. Onlara aile ortamı kurmaya çalıştım” dedi. Güneş, şöyle devam etti:

SORUMLULUK AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUM

“Burada öğrencilerimiz, gelip gazete okuyor, günlük yazıyor, kültürel etkinliklere katılıyor. Farklı illerden gelen öğrencilerle güzel arkadaşlıklar kuruyorlar. En önemlisi de iş hayatına daha kolay adapte olabilmeleri için onlara sorumluluk bilicini aşılamaya çalışıyorum. Öğrencilerimiz bize kendileri geliyor. Özellikle üniversite öğrencilerini tercih ediyoruz. Derneğe katılmak ve burs almak isteyen öğrencilerden haftada 12 saatini vakfa ayırmasını bekliyoruz. Şu ana kadar vakıf olarak 150 öğrenci mezun ettik, hepsi güzel üniversiteler bitirip iş sahibi oldu. Geleceği düşünen, saygılı, kurallara uyan, yaptığı işi iyi yapmaya çabalayan, içinde vatan sevgisi barındıran gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.”

 

Haberin Devamı

BİR GÜNLÜK GÖNÜLLÜ TORUN

‘Gönüllü Torun’ adından bir projeleri olduğunu belirten Belkis Güneş, “Yaşlılarımızı düzenli olarak evlerinde ziyaret edip, karşılıklı etkileşime dayalı güzel bir gün geçiriyoruz. Kendilerine bir günümüzü ayırıyoruz. Amacımız hem bizim hem de ileri yaştakilerin bizden bir şeyler öğrenebilmesi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!