Öğrencilere kılavuz olacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere kılavuz olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 10:52

Türkiye’deki eğitim kurumlarının başarı sıralamasını değerlendirmek üzere geliştirilen ‘Yıldız Okullar’ sistemi, 2 yıl süren Ar-Ge çalışmalarını tamamladı.

Haberin Devamı

Sistem, 12 farklı kriterde elde edilen veriler yardımıyla okul öncesi kurumlar, ilkokullar, ortaokullar, liseler ile dil okullarını sıralamaya tabi tutarak, velilere ve öğrencilere kılavuz olacak. Ayrıca kullanıcılar tarafından finanse edilerek oluşturulacak burs havuzunda, başarılı öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Yıldız Okullar Programı Türkiye Temsilcisi Oğuzhan Uzunkaya şu bilgileri verdi:

Öğrencilere kılavuz olacak

35 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERECEK

“Öncelik eğitimin yapı taşı öğretim, istihdam, araştırma, globalleştirme. Daha sonra öğrenme ortamı, sanat ve kültür, yenilik, sosyal sorumluluk çalışmaları değerlendirilecek. Ayrıca sisteme dahil olan eğitim kurumları, okullarını öğrenci adaylarına açacak. Her yıl veriler toplandıktan sonra oluşan sıralama bir ödül töreniyle açıklanacak. Belirlenen birçok kategoride eğitim kurumları ödüllerini alacak. Program Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde 35 ülkede faaliyet gösterecek. Ar-Ge merkezi Türkiye olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!