Öğrenciler yararına defile

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yararına defile
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2019 09:48

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerince tasarlanan takı, elbise ve ayakkabılar, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri yararına düzenlenen defileyle görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Beypazarı MYO Moda, Kuyumculuk Takı Tasarımı ile Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümlerinin öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından yapılan tasarım ürünleri, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda gerçekleştirilen defileyle katılımcıların beğenisine sunuldu. Öğrencilerin tasarladığı birbirinden farklı takı, elbise ve ayakkabılar katılımcıların beğenisini kazandı. 

GELENEKSEL KIYAFETLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Defileyi AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de izledi. Rektör İbiş, yaptığı açıklamada, “Birinci amacımız yöresel giysi ve geleneksel kıyafetlerimizi yaşatmaya ve tanıtmaya çalışmak. O dokuyu biraz da uyarlayıp kaybolmadan günümüze taşımayı sağlamak. İkinci olarak ise buradan elde edilen gelir, ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak gidiyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!