ODTÜ Teknokent tamam diğer yollar devam

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Teknokent tamam diğer yollar devam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2018 10:05

Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Şehir Hastanesi bölgesinde oluşacak trafiği rahatlatmak amacıyla 33 kilometre uzunluğunda bulvarlar, 29 köprülü kavşak, geçit ve 2 tünelden oluşan proje için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda projedeki en büyük kavşak olan ODTÜ Teknokent Köprülü Kavşağı tamamlanarak hizmete açıldı. Hastane bölgesindeki trafiği dağıtarak diğer bulvarlara bağlayan yeni kavşak tünel, katlı köprü, menfez, ve U dönüşlerinden oluşuyor. ODTÜ Teknokent Kavşağı, Eskişehir Yolu üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi bölgesinden gelen araçların Bilkent istikametine ve sağlık kampüsü güneyinde açılacak olan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü kapısına kadar uzanan yeni bulvara kesintisiz olarak devam etmelerini sağlayacak.

YAPIMI 5 AY SÜRDÜ

Yapımı yaklaşık 5 ay süren, 3 katlı ve 2 köprü ile 2 alt geçitten oluşan köprülü kavşak ile bölgede daha önce uzayan araç kuyruklarının son bulması bekleniyor. Şehir Hastanesi’nin çevresindeki diğer yol çalışmalarından olan Angora Bulvarı’nı ODTÜ Teknokent Kavşağına bağlayacak Hacettepe katlı köprülü kavşağı, Botanik Tüneli ve Beytepe Köprüsü’nde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni yol çalışmalarıyla Hacettepe Üniversitesi’nden Sabancı Bulvarı’na da yeni bir ulaşım imkanı sağlanacak. Öte yandan Eskişehir Yolu’nda Mahall AVM önünden hastaneye bağlantı sağlayacak köprü inşaatında ASKİ deplase işlemlerini tamamladı. Ayakları da yerleştirilen yeni köprünün yapımının 15 Kasım’a bitirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Bilkent Şehir Hastanesi çevresindeki yol çalışmalarının maliyeti toplamda 800 milyon lirayı bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!