Nevruz coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Nevruz coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2018 15:15

Çubuklular, baharın müjdecisi Nevruz bayramını kutladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalarda nevruz ateşi yandı, demirler dövüldü.

Haberin Devamı

Çubuk’ta Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde Nevruz bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Yıldırım Beyazıt Kavşağı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Atatürk Parkı'nda Kaymakam İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın nevruz ateşini yakıp demir dövmesiyle devam etti.
Yumurta tokuşturma ve ata binme etkinliklerinin de yapıldığı programda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu. Tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutlayan Kaymakam Çenet, Nevruz'un ‘kardeşlik ve bereket günü’ olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Acehan ise “Bolluk ve bereketi temsil eden nevruz şuurunun, yüreğimizdeki sevgiyi, birlik ve beraberliği canlı tutması hepimizin temennisidir" dedi.
Etkinlikte Ankara Kulübü Çubuk Şubesi Seymen Ekibi, Kosova, Azerbaycan, Kabardey Balkar Cumhuriyeti, Altay Cumhuriyeti ve Kırgızistan'dan gelen gruplar halk dansları gösterisi sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!