Müzede tiyatro

Güncelleme Tarihi:

Müzede tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2019 13:23

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği kapsamında, yeni sezonda müzeler de tiyatro sahnesine dönüşecek.

Haberin Devamı

İlk uygulaması bu sezon Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bulunan ‘İnandık Vazosu’ hakkında yazılan kısa bir oyunla gerçekleştirilen iş birliğinin kapsamı, yeni sezonda genişletilecek. Ankara Devlet Tiyatroları (DT) Müdürü Murat Volkan Benli, bu sezon ‘İnandık Vazosu’ ile başladıkları projeye yeni oyunlar eklemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. İlk anayasa olarak da bilinen ve Hititler’de tahta geçme kurallarını düzenleyen ‘Telipinu Fermanı’ üzerinde çalıştıklarını anlatan Benli, ‘İnandık Vazosu’ ile ‘Telipinu Fermanı’nı bir hikâyede birleştirip, daha uzun bir oyunu Anadolu Medeniyetleri Müzesi ziyaretçilerinin ilgisine sunacaklarını aktardı.

NUTUK’TAN PARÇALAR OKUYACAKLAR

Benli, Hititler’in Bereket Tanrıçası Kibele’nin ele alınacağı ‘Kibele ve Siyez Buğdayı’ oyununu da Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergileyeceklerini ancak projenin yalnızca bu müzeyle sınırlı kalmayacağını ifade etti. Etnografya Müzesi’nin ruhuna uygun bir Ahilik oyunu hazırladıklarını da kaydeden Benli, 2. Meclis olarak da bilinen Cumhuriyet Müzesi’nde ise Nutuk’tan parçalar okuyacaklarını dile getirdi. Benli, “Böylece Ankara’nın tarihi serüvenini müzelerimizdeki materyalleri kullanarak seyircilerimize ulaştırmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!