Müebbet hapis istemiyle yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Müebbet hapis istemiyle yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2019 16:37

Ankara'da 6 Mayıs'ta otomobiliyle 3 kişiye çarpıp yaralayan, ardından polis kontrol noktasında çarptığı polis memuru Mevlüt Metin'i de (54) şehit eden Seyit Çamran Kalaycı'nın (30) 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Sanık Kalaycı, suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, "Polis öldürdüğümü söylüyorlar; ama bu doğru değil. Psikolojik sorunlarım var, düzenli ilaç kullanıyorum. Uyuyordum, gözümü açtığımda cezaevindeydim. Başka bir şey hatırlamıyorum" dedi. Şehit polis Mevlüt Metin´in oğlu İlker ve kızı Birsen ile eşi Sebahat Metin ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Kontrol noktasında görevli tanık polis memuru M.S., "Mevlüt Metin yolun ortasında radar yapıyordu. Yolun iki şeridini dubalarla kapatmıştı. Araca 'dur' işareti yaptığını gördüm. Araç çok hızlıydı. Mevlüt Metin kapalı dubaların olduğu yere kaçmaya çalıştı. Araç Metin'e hızla vurdu ve dubalara vurarak kaçtı. Mevlüt Metin, vurmanın etkisiyle yerden yaklaşık 10 metre havaya yükseldi savurularak yere düştü" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Haberin Devamı

Sanığın annesi N.Ç. de oğluna, şizofreni tanısı konulduğunu; ancak tam tedavi edilmeden hastaneden taburcu edildiğini ileri sürdü. Baba M.K. de oğlunu tedavi ettirmek için çok çaba harcadıklarını, zaman zaman kendisine ve aile üyelerine de saldırdığını belirterek, "Elimizden geleni yaptık ancak başarılı olamadık. Sonunda bu üzücü olayın meydana geldiğini öğrendik" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde hastalığının bulunup bulunmadığına ilişkin heyet raporu talep ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi. 

BAKMADAN GEÇME!