Motosikletlilerden bariyer kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Motosikletlilerden bariyer kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 09:30

Ankaralı motosiklet tutkunları, yol kenarlarındaki bariyerlerin motosiklet sürücüleri için risk oluşturduğunu belirterek, “Bariyerlerin ayak kısmı da kapatılsın” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye genelindeki motosiklet kullanıcılarının, olası bir kazada kendileri için bıçak etkisi oluşturduğu ve çok sayıda ölüme neden olduğu gerekçesiyle sürdürdüğü, ‘Katil bariyer istemiyoruz’ kampanyasına Ankaralı motosikletliler de destek verdi. Ankara Otoban Melekleri grubu üyeleri, Çevre Yolu’nda buluşarak, yol kenarlarındaki bariyerlerin motosikletlilere yarattığı tehlikeye dikkat çekti. Bariyerlerin, ayak kısımlarının tamamının kapatılmasını istediklerini dile getiren ve grup adına konuşan Salih Yılmaz şunları söyledi:

AYAK KISIMLARI KAPATILSIN

“Bariyerlerin trafikte bulunan motosikletlere uygun olmadığını düşünüyoruz. Motosikletlerde arabalar gibi vergiye tabidir ve aynı haklara sahiptir. Buna uygun olacak şekilde kaza önlemlerinin alınmasını istiyoruz. Herhangi bir kaza durumunda, her ne kadar kaskımız, montumuz, pantolonumuz, botumuz ve eldivenimiz olsa dahi bu bariyerlerin ayak kısımları tehlikeyi artırıyor. Bir çok arkadaşımız bu önlem eksikliğinden dolayı ya engelli oldu ya da vefat etti. Bariyerlerin ayak kısımlarının tamamının kapatılmasını istiyoruz. Bu şekilde bariyerler kapatıldığı zaman kaza anında bir çok insanımız engelli olmayacak hatta sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilecektir.”

Haberin Devamı

PİLOT BÖLGELER SEÇİLEREK ÇALIŞMA YAPILACAK

Dünya motosiklet şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da sosyal medya hesabından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile bir görüşme yapıp olayın takipçisi olacaklarını belirten bir yazı paylaşmıştı. Sofuoğlu yazısında “Konuyu kendisine detaylı bir şekilde anlattık ve beraber çalışarak adım adım pilot bölgeleri seçerek bir çalışma kararı aldık” ifadelerine yer verip, görüşmeden fotoğraf paylaşmıştı.

BAKMADAN GEÇME!