Milli güne renkli kutlama

Güncelleme Tarihi:

Milli güne renkli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2019 13:36

Kanada’nın milli günü, Ankara Büyükelçisi Christopher John Cooter ile eşi Karen Blumenschein’in ev sahipliğinde, büyükelçilik konutunda verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona özel kurulan fotoğraf kabininde katılımcılar, eğlenceli pozlar verdi.

Haberin Devamı

Resepsiyona, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Selçuk, Kanada ile diplomatik ilişkilerin tarihi temellere dayandığını ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarının gelişerek sürdüğünü söyledi. Büyükelçi Cooter da konuşmasında, Kanada toplumunun toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarına verdiği öneme değindi. Kanada’nın dünyanın en büyük ikinci ülkesi olduğunu hatırlatan Cooter, çevre koruma alanında Kanada’nın gelecek nesiller için daha büyük sorumluluk üstlendiğini söyledi.

FOTOĞRAF KABİNİNDE EĞLENCELİ POZLAR

Resepsiyon için kuzu çevirmeden et ve tavuk dönere oldukça geniş bir menü hazırlandı. Türk mutfağının yanı sıra Kanada mutfağından lezzetler de konuklara sunuldu. Gecede, Ankara’nın önde gelen müzik gruplarından Soul Project sahne aldı. Katılımcılar, resepsiyona özel kurulan fotoğraf kabininde eğlenceli pozlar verdi. 

BAKMADAN GEÇME!