Meşâleler yandı Bayraklar hazır

Güncelleme Tarihi:

Meşâleler yandı Bayraklar hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2018 14:26

Ümraniyespor’un, deplasmanda Balıkesir Baltok ile berabere kalmasının ardından, ikinci sıraya yerleşen sarı-lacivertliler, artık bu işi bırakmaz. Kalan 180 dakikadaki rakipler, deplasmanda Manisaspor, içerde ise Adana Demirspor.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 32. haftasında oynadığı final niteliğindeki maçta, Gazişehir Gaziantep’i 4-0 yenen Ankaragücü, Süper Lig yolunda, büyük bir avantajı eline geçirdi. Sezon başından bu yana büyük çekişme yaşadığı rakibi Ümraniyespor, deplasmanda Balıkesir Baltok ile 1-1 berabere kalınca, sarı-lacivertliler son iki haftaya girerken, ikinci sıraya çıktı.
Ankaragücü, kalan 180 dakikada; önce deplasmanda ligden haftalar önce düşen Grandmedical Manisaspor ardından da son hafta kendi sahasında, Adana Demirspor ile karşılaşacak.
29. haftada deplasmanda oynadığı ve 3-1 kaybettiği olaylı Denizlispor maçı sonrasında ikinci sıradaki yerini rakibi Ümraniyespor’a kaptıran Ankaragücü, 32. haftada, aldığı farklı galibiyetin ardından, yeniden kendisini direk Süper Lige taşımaya yetecek, sıralamadaki yere geldi.
33. haftada, lider Çaykur Rizespor ile üçüncü sıradaki Ümraneyispor, İstanbul’da karşılaşacak. Bu müsabakadan çıkacak sonuçlar, ligin zirvesini farklı bir boyuta taşıyabilir.

Haberin Devamı

MANİSA'DAN VİZE İLE DÖNEBİLİR

Çaykur Rizespor’un galibiyeti halinde, Ankaragücü, Manisa’da kazanırsa, Süper Lige yükselişini resmen ilan edecek. Ümraniye-Çaykur Rize müsabakası, berabere tamamlanır, Ankaragücü de kazanırsa, Ankaragücü ile Ümraniye arasındaki fark 3 puana çıkacak ve ikili averajda rakibine üstünlük sağlamış durumda olan Başkente ekibi, Süper Lig vizesini alacak.
Ankaragücü’nün ve Ümraniye’nin kazanması durumunda, son haftaya; Çaykur Rize 63, Ankaragücü 62, Ümraniyespor 61 puanda girecek. Bu ihtimal gerçekleşir, Ankaragücü, son hafta maçını alır ve Çaykur Rize de kendi evinde berabere kalırsa, sarı-lacivertli ekip, şampiyon unvanı ile Süper Lige çıkacak.
Sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medyada üzerinde yaptıkları paylaşımlarda, Ümraniyespor’un puan kaybının ardından büyük bir avantaj elde edildiğini belirtip, takımın, Manisa’dan Süper Lige yükselmiş olarak döneceği inancında olduklarını vurgulayan ifadeler kullandı.

HAK EDEREK KAZANIYORUZ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, 4-0 kazandıkları Gazişehir Gaziantep maçından sonra yaptığı değerlendirmede, “Rakiplere bakıyoruz, bir de bizim oynadığımız oyunlara bakıyoruz. Biz hak ederek kazanıyoruz” diye konuştu.
Kartal, geçen hafta en önemli rakiplerinden biri olan Ümraniyespor maçında son anlarda yedikleri golle berabere kaldıklarını, bu maçın ardından psikolojik anlamda buraya gelmenin kolay olmadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Kadro derinliği olan ve iyi oyunculardan kurulu rakibimize karşı çok iyi hazırlandık. Her şey planladığımız gibi gitti ve istediğimizi aldık. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz rakibimizin puan kaybetmesi bize önemli bir avantaj sağladı. Önümüzde iki maç var ve bu iki maçı da kazanıp, hedefe ulaşırız. İnşallah her şey planladığımız gibi olur. Büyük Ankaragücü takımını hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bu takımı herkes destekledi. Herkese teşekkür ediyorum ve inşallah sonu da güzel biter. Hırslıyım, futbol anlamında kaybetmeyi göze alan bir adam değilim. Biz, sezon başından beri herkesle çarpışarak, savaşarak bu puanları topladık.”

Haberin Devamı

STADI AÇIN TALEBİ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, hafta sonunda Grandmedical Manisaspor ile oynayacakları maç için, Manisa 19 Mayıs Stadı konusunda girişimlerde bulunacaklarını belirtti.Yiğiner; “Bizim bir tezahüratımız var. Taraftarımız iyi gününde kötü gününde hep beraberiz diye bağırır. Biz bunu gerçekleştirdik. Kenetlendik ve başarılı olduk. Çok iyi bir teknik ekibimiz ve karakterli futbolcularımız var” diye konuştu.
Yiğiner; “Manisaspor’un durumu ortada. Maçlarına da az sayıda taraftar geliyor. Biz geçen sezon Kayseri’ye, 26 bin kişi ile gitmiş bir takımız. Manisaspor kulüp yetkilileri ile görüşeceğiz. Haftaya oynanacak olan maçımız için, statta boş kalan yerleri bize vermelerini talep edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!