Mekanik sayaca 13 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

Mekanik sayaca 13 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2019 15:37

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın talimatıyla başlatılan, su abonelerinin ön ödemeli kartlı sayacını, mekanik (faturalı) sayaçla değiştirebilme uygulamasına Başkentlilerden yoğun talep geldi.

Haberin Devamı

Uygulamanın başlamasının ardından ASKİ’ye bugüne kadar yaklaşık 13 bin başvuru yapılırken, aboneler kartlı sayaçlarını mekanik sayaçlarla değiştirdi. Abonelerin kimlik ve tapu fotokopisi ile su kartlarıyla birlikte ASKİ abonelik merkezlerine giderek değişim başvurusunda bulunabileceğini belirten yetkililer, su kartı tapu sahibi adına değilse, bu belgelere ek olarak zorunlu deprem sigortası (DASK) belgesi ile müracaat edilebileceğini ifade etti.
10 yıllık kullanım süresi sona eren kartlı sayaç aboneleri, sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirdiklerinde sayaç ücreti ödemeden, sadece 72 lira 57 kuruş güvence bedeli ödüyor. Kartlı sayacının 10 yıllık kullanım süresi dolmamış aboneler ise sayaçlarını mekanik sayaçla değiştirmek istediklerinde toplam 135 lira 28 kuruş ödemeleri gerekiyor. Değişim yapıldığında daha önceden yüklenmiş ancak kullanılmamış olan suyun bedeli de abonenin talebine göre mekanik sayaç faturalarından düşülüyor ya da isteğe bağlı olarak nakit ödeniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!