Meclis’ten 'Yeşil doku yok olur' reddi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’ten Yeşil doku yok olur reddi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 15:59

Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’ndeki 6.57 hektarlık alandaki imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeşil dokunun yok olacağı gerekçesiyle reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Beypazarı’nda kamu kullanımındaki 6.57 hektarlık arazinin konut, konut+ticaret alanı olarak kullanımını öneren imar planı değişikliğini, ‘yeşil dokunun yok edileceği’ gerekçesiyle reddetti. Meclis aralık ayı toplantısında, Beypazarı Belediyesi’nin Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi mülkiyetindeki 6.57 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ve 1/5000’lik imar planı değişikliği teklifini de görüştü. Teklifte, Orman İşletme Binası kullanımında kalan 0.50 emsalli alan 1.20 emsal ile gelişme konut alanı ve ticaret+konut alanı olarak yer aldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu teklifi uygun görmeyerek ‘ret’ kararı verdi.

YETİŞKİN AĞAÇLAR VAR

Uydu fotoğrafları incelendiğinde alanın büyük bir kısmının ağaçlandırıldığına dikkat çekilen İmar Komisyonu Raporu’nda ‘Ağaçların yetişkin olduğu, planın bu şekliyle onayı halinde yeşil dokunun yok edileceği, yüksek inşaat yoğunluğu ve ilave nüfus getireceği, gelecek nüfus ihtiyacını karşılayacak sosyal, teknik altyapı alanlarının ayrılmadığı’na dikkat çekildi.

Haberin Devamı

BU HALİYLE UYGUN DEĞİL

Bu haliyle plan değişikliğinin uygun olmayacağının vurgulandığı raporda, uygun görülmesi halinde ise ‘mevcut plandaki yapılaşma koşullarının korunarak tamamının Resmi Kurum Alanı olarak değiştirilmesi, gerekli plan notu değişikliği ile mevcut ağaç dokusunu koruyacak şekilde karara bağlanmasının uygun olacağı’ belirtildi. Meclis, plan değişikliğini oy birliğiyle reddetti.

BAKMADAN GEÇME!