ANKARA HABERLERİ

Marul ve taze soğan Beypazarı’ndan

AA
27.01.2019 - 15:38Son Güncelleme :

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Türkiye’de en çok marul ve taze soğanın Ankara’nın Beypazarı ilçesinde üretildiğini bildirdi.

AA

İlçede örtü altı sebze yetiştiriciliğini artırmak için birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Ateş, şunları kaydetti:
Beypazarı, 13 bin dekarda 41 bin 600 ton marul üretimi, taze soğanda da 12 bin dekar alandaki ekim ve 30 bin ton üretimle Türkiye birincisi. İlçemiz havuçta da 21 bin dekar alanda 126 bin ton üretimiyle Türkiye ikincisi. Bunları geliştirmek ve üretimi daha da artırmak üzere çiftçimizle her zaman istişare içindeyiz.”

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Marul ve taze soğan Beypazarı’ndan hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 27 Ocak 2019 tarihinde saat 15 38’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Marul ve taze soğan Beypazarı’ndan haberi güncellenecektir.


Sayfa Başı