Mamak'ta 12 dairenin kura çekilişi gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Mamakta 12 dairenin kura çekilişi gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2019 12:50

Mamak'ta 12 dairenin kura çekilişi gerçekleştirildi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında kalan 12 dairenin kura çekilişini gerçekleştirdi.
Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi’nde noter huzurunda yapılan kura töreninde hak sahipleri evlerine kavuştu. Duygusal anlar yaşayan hak sahiplerinin mutluluğuna ortak olan Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hayri Korkmaz, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olduğunu kaydeden Korkmaz, "Aktif dış sınır alanı 9 milyon metrekare, içerideki etapların toplam alanı ise 7,5 milyon metrekare. Yaklaşık 14 bin gecekondunun olduğu bir saha burası. Özellikle sosyal hayatı canlandırmak, yeni ve yaşanabilir bir alan oluşturmak zaman gerektiriyor. Bu proje 10 yıldır devam ediyor. Şimdiye kadar 6 bin konutu teslim ettik. Bugün ise 12 ara katlardaki dairenin çekilişini yaptık" dedi.
EVİME KAVUŞMAK ÇOK MUTLU ETTİ
10 yıldır evlerin teslim edilmesini beklediklerini söyleyen hak sahibi Korkmaz Çelebi, "Evime kavuşmak beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Hak sahiplerinden Gülizar Şahin de, 2009 yılından itibaren ev sahibi olmayı heyecanla beklediğini ve bu hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!