Mamak’ta Öğretmenler Günü coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta Öğretmenler Günü coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 11:50

Mamak’ta Öğretmenler Günü coşkusu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - MAMAK Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.
Programa Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ilçede çeşitli okullarda görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda konuşan Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ”Öğretmen bahar güneşi gibidir. Baharda güneş toprağa, havaya nasıl can veriyorsa öğretmenlerde bu topluma can veriyor. Bugün, eğitim halkasında bulunan bütün herkese büyük görevler düşmektedir. Geleceği inşa edecek, geleceği yönetecek, gençleri yetiştirmek siz değerli öğretmenlerimizin elindedir" dedi.
“Devletimizin, milletimizin emrinde sağlıklı nesiller yetiştirmeye aracılık edecek olan öğretmenlerdir” diyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İnsanoğlunun bugüne kadar kurduğu medeniyetlerin temelinde her zaman  eğitim vardır. Sizler bu medeniyetin elçilerisiniz. Bugünlere gelmemizde emeği bulunan, hayatta olan ya da vefat eden tüm öğretmenlerimizi, bir kez daha saygı ile anıyor ve görevi başındaki öğretmenlerimize de sağlık, başarı ve mutluluk dolu yıllar diliyorum“ diye konuştu.
105 bine yakın öğrencisi, 182 eğitim kurumu ile Mamak’ın bir eğitim yuvası olduğunu ifade eden Mamak Kaymakamı Ziya Polat ise, “Bizler gençlerimize en iyi eğitimi nasıl verebileceğimizin kaygısındayız. Bu anlayışla ilçemizde 52 okulun inşası devam ediyor. Hedefimiz bu okulları inşanı bitirip tekli eğitime geçmek. Tabi sadece tekli eğitime geçmek marifet değil, öncelikle iyi insan yetiştirmeliyiz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!