Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’ne yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 10:17

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – MAMAK Belediyesi Abidinpaşa Aile Merkezi’nde açılan örgü kursları her yaştan kadın tarafından yoğun ilgi görüyor.
Haftanın 3 günü düzenlenen örgü kurslarında basit ve motifli örgü teknikleri, battaniye, hırka, örgü bebek ve patik kadın kursiyerlerden tarafından işleniyor. Evde oturup televizyon programları izlemek yerine hem torunlarına hem de arkadaşlarına hediye örgü işleri yaptıklarını belirten 78 yaşındaki kursiyer Gülseren Can, “Çanta ördüm, bebek ördüm. Eşime dostuma hediye ettim. Bir nevi terapi gibi geliyor. Bizim için hobi yeri burası. Bir psikologun vereceği terapi kadar faydalı oldu” dedi.
‘BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM’
Kış aylarında ördüğü kazakların torunlarını ısıtacağını söyleyen 67 yaşındaki Seher Tosun ise, “Aile Merkezine uzun süredir geliyorum. Evde örgü örmek bu kadar keyif vermiyordu. Torunlarıma kazaklar ördüm, şimdi de çanta yapıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bize bu imkânı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aile merkezleri ile kadınları dört duvar arasından çıkarıp, kendilerini geliştirmeyi ve sosyalleşmelerini sağladıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, “Okuma yazma kurslarımızla hanım kardeşlerimizi okur-yazar yaptık. Beceri kurslarımızla onlara yeni meslekler edindirdik. Mevcut kurslarımıza yenilerini ekleyerek, eğitim atağı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!