Mamak kırmızı-beyaz

Güncelleme Tarihi:

Mamak kırmızı-beyaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 13:24

Dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde Mamak’ta düzenlenen korteje binlerce vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla yürüyen kortej, ilçeyi kırmızı beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

Mamak Kaymakamlığı, Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği kortej, 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’ndan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’ne yürüdü. 2 bin öğrenci, 100 öğretmen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı kortejde Mamak kırmızı beyaza büründü. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşün ardından düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’nda kent tiyatrosu oyuncuları, Çanakkale Destanı’nın canlandırdı. Askerlerin cephelerde söylediği türküler seslendirilirken duygu dolu anlar yaşandı.

‘GURUR DUYUYORUZ’

Programa katılan TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Çanakkale destanı kitaplardan okuduğumuz, dedelerimizden dinlediğimiz büyük bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de destan yazan bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Dünyanın dört bir yanından birlik olarak gelen ve bu milleti yok etmek isteyen düşmanlar her türlü imkânlara sahip ordularla kapımıza dayandı. O günün zor şartlarına rağmen iman dolu yüreğiyle bu milleti koruyan ve Çanakkale’yi geçilmez yapan o ecdadın torunlarıyız. Çanakkale’yi hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız” diye konuştu. Program sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve teşekkür belgesi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!