Mahsur kalan canlara gökten gıda yağdı

Güncelleme Tarihi:

Mahsur kalan canlara gökten gıda yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2019 14:16

Türk Hava Kurumu’na (THK) ait sabit kanat uçak, Elmadağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan sokak hayvanları için havalandı. 350 kiloya yakın gıda, daha önceden keşif yapılan yerlere atıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Elmadağ’ın zirvesine yakın bir bölgede mahsur kalan hayvanların açlıktan telef olmaması için, Türk Hava Kurumu’na (THK) ait sabit kanat uçak ile yiyecek atıldı.
THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun oluruyla kar nedeniyle mahsur kalan hayvanlar için seferber olduklarını belirten THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz, yüzlerce köpeğe yiyecek ulaştırdıklarını söyledi.
Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı (HAYKURDER) Erman Paçalı’nın kendilerine ulaşarak kar nedeniyle mahsur kalan hayvanlar için yardım talebinde bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalmış 150'ye yakın sokak hayvanı vardı. Uçağımızdan 350 kiloya yakın tescil edilmiş sağlıklı yiyecek maddesi, daha önceden keşif yapılan yerlere atıldı” dedi.

15 GÜNDÜR ULAŞAMIYORDUK

Haberin Devamı

THK Gökçen Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gedik ise, şunları söyledi: "Bütün hukuki planlamayı bir gün içerisinde bitirdik. Bu planlamamızda bize yardımcı olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne, Tarım ve Sağlık Bakanlığı’nın birimlerine çok teşekkür ediyorum. Hepsi iyi ki var. Hep beraber bu amaç uğruna bir buçuk günlük bir sürede görevi tamamladık. İnşallah devamı da gelir. Bütün hayvanlarımıza yardımcı oluruz."
Yaklaşık beş yıldır bölgede hayvanların karnını doyuran 45 yaşındaki hayvansever Faruk Açık da, "Dağlarda 600'e yakın canımızı besliyoruz. Dağların arkasında 15 gündür ulaşamadığımız canlar vardı. AKUT aracılığıyla yol kenarlarına gıdalar bıraktık. Ancak daha derin noktalarda hayat belirtisi var mı bilmiyorduk. Türk Hava Kurumu aracılığıyla bölgeye havadan gıda takviyesinde bulunduk. İnşallah oradaki hayvanlarımıza yiyecek ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, uçuşun ardından THK ve THK Gökçen Havacılık yetkilileri adına hazırladıkları plaketleri takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!