Kuruluş gününde Zafer kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kuruluş gününde Zafer kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2019 10:20

Hem, 30 Ağustos Zafer Bayramı hem de sarı-lacivertli ekibin kuruluşuna denk gelen hafta sonu, taraftarlar için çifte bayram coşkusuna döndü. Başkan, yönetim kurulu, teknik kadro ve oyuncular, maçtan önce günün anısına pasta kesti.

Haberin Devamı

Kuruluş gününde Zafer kutlaması


Ankaragücü Süper Ligde bu sezon ilk galibiyetini Kasımpaşa’yı deplasmanda 1-0 yenerek alırken, maçın 30 Ağustos Zafer Gününe denk gelmesi, ertesi günün de kulübün kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle, sarı-lacivertli taraftarlar, çifte bayram coşkusu yaşadı. Kasımpaşa maçı öncesinde, kulüp başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip ve oyuncular, kulübün kuruluş yıl dönümü anısına pasta kesti. Kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Yiğiner, “Ankaragücü, vatanımızın bekası için cepheye mermi imalat eden İmalat-ı Harbiye işçilerinin kurduğu bir kulüptür. Şanlı, şerefli, onurlu ve gururlu bir mazisi vardır. MKE Ankaragücü var olmuştur, var olacaktır” ifadelerini kullandı. Yiğiner, konuşmasını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İmalat-ı Harbiye Spor Gücü Daim ve Muzaffer Olsun” sözleriyle bitirdi.

KAZANMA İSTEĞİMİZ YÜKSEKTİ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Önemli bir gün zorlu bir deplasman. Kazanma isteğimiz ve azmimiz yüksekti. Anlamı ve önemi yüksek olan 3 puanı alarak evimize dönüyoruz. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı mücadelelerinden dolayı kutlar, destekleri ile bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

TRANSFER YASAĞI KALKMALI

Ankaragücü Sportif Direktörü Adnan Erkan, maçla ilgili değerlendirmesinde, zor bir maçtan 3 puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, şunları söyledi: “Futbolcularımız bu sezon özverili bir mücadele sergiliyor. Bizim için zor ve anlamlı bir maç oldu. Sezona şansızlıklarla başladık. Takımdaki eksikleri, daha fazla maç oynayıp kapatma yoluna gittik. Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başlarında böyle zamanlarda alınan puanlar, ileriye dönük kredi ve moral anlamında çok önemli. Acil şekilde transfer yasağını kaldırarak yeni oyuncular almamız lazım. Bu konuda inancımızı sürdürmeye kararlıyız. Oyuncular, yürekten mücadele ediyorlar. Emeklerine saygı duymamız gerek. Kim ne yapacaksa son dakikaya kadar yapsın. En azından yapacağımız hamlelerle takımdaki eksiklikleri giderebiliriz. Bu konuda ümidimi yitirmiyorum. Arkadaşlarımızı aldıkları 3 puandan dolayı tebrik ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

İLHAN’DAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Haberin Devamı

Ankaragücü’ne galibiyeti getiren golü atan İlhan Parlak, “Taraftar karşısında formanın ağırlığını anlıyoruz” dedi. Takım olarak bazı sıkıntıların bulunduğunu aktaran tecrübeli futbolcu şunları söyledi: “Transfer tahtasını açamayan tek takımız. Normalde bu maçta oynamayacaktım, kaburgamda çatlak var. Ne yapayım? Oynayacak oyuncu yok, maalesef transfer yapamıyoruz. Çıktık, savaştık. Bu galibiyet içeride-dışarıda yanımızda olan büyük Ankaragücü ailesine armağan olsun. İyi ki onlar var. Rakibimiz bizden üstündü. Biz ise haddimizi bilerek oynadık. İyi kapandık, hızlı çıktık. Kitsiou iyi orta yaptı. Ben de Fatih’in önünde olduğunu vurunca topun altına girip golü attım. Ankaragücü’nün kuruluş yıl dönümünde güzel haberler gelirse herkes mutlu olur. Ankaragücü taraftarı önünde oynamak insanı motive ediyor. Başka takım da olsak bu kadar hırslı olamayız.”

Kuruluş gününde Zafer kutlaması


FUTBOLUN TARİHİ ÇINARI

Haberin Devamı

İmalat-ı Harbiye Mektebinin son sınıf öğrencilerinden Şükrü Abbas öncülüğündeki Turan Sanatkarangücü ile Agâh Orhan öncülüğündeki Altınörs İdmanyurdu, 31 Ağustos 1910’da birleşti ve MKE Ankaragücü Spor Kulübü kuruldu. Liglerde en uzun süre mücadele eden kulüplerin başında gelen, Türk sporunun kilometre taşlarından biri olan tarih çınar, 2 kez Türkiye Kupası, bir kez de o zamanki adıyla Devlet Başkanlığı Kupasını kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!