Kulüplere tesis iptali

Güncelleme Tarihi:

Kulüplere tesis iptali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 10:21

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce yapılan protokollerle, 25 yıllığına bedelsiz olarak spor kulübü derneklerine tahsis edilen 7 ayrı spor tesisine ilişkin meclis kararlarını iptal etti.

Haberin Devamı

İptal edilen yerler arasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne, 25 yıllığına verilen Yenikent’teki Osmanlı Stadı da var. Önceki gün, Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştiren Meclis, spor tesisleriyle ilgili Başkanlık yazısını da görüştü. Başkanlık yazısında, tesislerin işletme haklarının ortak proje gerçekleştirilmek üzere, 25 yıllığına bedelsiz olarak derneklere verildiği ve bu doğrultuda protokol hazırlandığı belirtildi. Başkanlık yazısında, yeni alınacak kararla, bu protokollerin iptal edilmesi talep edildi. Yazıda iptale gerekçe olarak; 2 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Sayıştay Kararı ile 2017 yılında Sayıştay denetçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları denetim sonrasında hazırladığı rapordaki ‘Spor tesislerinin spor kulübü derneklerine ihale edilmeden ortak proje gerçekleştirilmek üzere devredilemeyeceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) hükümlerine göre ihale edilmesi’ yönündeki tespitleri gösterildi. Bu tahsisler karara bağlanırken, CHP Grubu olarak yanlış yapıldığını söylediklerini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Zararın neresinden dönülse kardır. Şimdi, bizim söylediğimiz noktaya geliyorsunuz” diye konuştu. Büyükşehir belediye yetkilileri, stat ve tesislerin yeniden nasıl değerlendirileceğinin ilerleyen günlerde belli olacağını söyledi. Yetkililer, statların Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilme ihtimalinin de olduğunu söyledi.

STAT VE HALI SAHALAR ALINDI

Tüm partilerin oy birliğiyle alınan karara göre, protokolleri iptal edilen tesisler ile önceden verilen dernekler şöyle:
Bugsaş’a verilen OSTİM Stadı. Keçiörengücü’ne verilen Keçiören Aktepe Stadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Yenikent Osmanlı Stadı. Mamak Kültür Araştırma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne verilen Keçiören Gökçek Parkı içerisindeki halı saha. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne verilen Sincan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kapalı spor salonu ve tesis. Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne verilen Çukurambar’da bulunan parktaki halı saha ve idari bina. Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne verilen Çankaya’daki alan.

Haberin Devamı

 STAT TRAFİĞİ KARIŞACAK

Haberin Devamı

Başkent’te yaşanan stat krizi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün alınan karar sonrası farklı bir noktaya gelecek gibi duruyor. Özellikle Yenikent Osmanlı Stadı’nın durumu, kafalarda soru işareti oluşturdu.
Yenikent Osmanlı Stadı’nı, uzun süredir Osmanlıspor kullanıyordu. 19 Mayıs Stadı’nın yıkımına başlanmasının ardından Gençlerbirliği yöneticileri, Osmanlıspor yönetim ile anlaşma imzalayıp, sezonu tamamlamak üzere Yenikent’e geçti. Önce Afyon’u adres gösteren Ankaragücü ise Eryaman Stadı’nın, Eylül ayında hizmete gireceğinden hareketle, Osmanlıspor yönetimi ile ilk planda 2 maçlık bir anlaşma yaptı. Bu süre dolarken, sarı-lacivertliler, anlaşmanın, Eryaman Stadı bitirilene kadar uzatılması yönünde, yeni bir teklif götürdü.
Bu arada Osmanlıspor cephesi, milli maçlar nedeni ile lige verilen arada sahayı bakıma aldı. Ankara’da oynanacak olan A.Gücü-Akhisar ve Gençlerbirliği-Elazığ maçlarına, sahadaki bakım çalışmalarının yetişmeyeceği gerekçe gösterilip, kulüplerden alternatifler üzerinde çalışmaları istendi. Futbol Federasyonu da maç programlarını açıklarken, iki müsabakanın stat kısmını boş bıraktı. Osmanlı Stadı ile ilgili bu gelişmenin ardından, uzun süredir stadı kullanan Osmanlıspor’un elinin zayıflayacağı ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!