Kule 186 metre olacak

Güncelleme Tarihi:

Kule 186 metre olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2019 10:52

AK Parti Keçiören belediye başkan adayı Turgut Altınok, 2002’de temelini attığı ve inşaatı yarım kalan 140 metre uzunluğundaki Cumhuriyet Kulesi’ni 186 metreye yükselteceklerini, kulenin bir buçuk yıl içerisinde tamamlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını anlatan Altınok, özetle şu bilgileri paylaştı:

PANORAMİK CAM İLAVE EDİLECEK

Cumhuriyet Kulesi 186 metre olacak. Şu anda 140 metre. Onun üzerine 46 metre uzunluğunda panoramik cam ilave edilecek. İçerisinde hatıra resmi çekilecek alanlar, alışveriş merkezi, Türkiye’de ilk olacak bir sanat galerisi, restoranlar, uzay ve bilim merkezi yer alacak. 20’nci metrede kafeler, 160’ıncı metreden itibaren ise seyir terası olacak. Ayrıca en üst katta ise düğün salonu olacak. Yapılacak aydınlatmalar sayesinde geceleri Ankara’nın ortasında bir sanat eseri gibi süzülecek. Cumhuriyet Kulesi’ni en geç 1 buçuk yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

KEÇİÖREN’İN TRAFİK PROBLEMİ VAR

Keçiören sürekli göç alan bir ilçemiz olduğu için bir trafik problemi var. Büyükşehir belediye başkan adayımız Mehmet Özhaseki başkanımız ile trafik sorununu nasıl çözeriz diye konuştum, durumu anlattım. Sayın Özhaseki, ‘Fatih Köprüsü’nü Sırat köprüsü olmaktan kurtaralım’ dedi. Yerine ya köprülü kavşak ya da Fatih Köprüsü’ne ikişer şerit ilave etmek suretiyle yapmamız lazım.’ Keçiören’i kentsel dönüşüm ile yenilemeye alarak bulvarları ve caddeleri genişleteceğiz. Metro ağının da artırılması için büyükşehir belediye başkanımızın ve cumhurbaşkanımızın desteğini isteyeceğiz.” 

BAKMADAN GEÇME!