Kritik kavşaklarda yeni dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Kritik kavşaklarda yeni dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 10:11

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkent trafiğinde yoğunluğa neden olan Samsun Yolu Türk Telekom Önü, Akköprü ve Dikmen Kepekli kavşaklarında yapılan çalışmalar tamamlanarak okulların açıldığı gün trafik akışı sağlandı.

Haberin Devamı

Yetkililer, yeni kavşakların yeni yönlendirme levhaları ve sinyalizasyon sistemiyle gün geçtikçe daha da anlaşılır hale geleceğini belirtti.  Ortalama iki ayda tamamlanan kavşaklarda ise şunlar yapıldı:
*Akköprü Kavşağı’ndaki köprü 2’şer şeritten 3’er şeride çıkarıldı ve alttan hem İstanbul Yolu hem de Ulus istikametine dönüş varyantları yapıldı.
* Kepekli Kavşağı’nda yapılan yaklaşık 470 metre alt geçit sayesinde ise Konya-Samsun Yollarında, 3 gidiş-3 geliş kesintisiz bir ulaşım sağlandı. Üst kısımda yer alan dönel kavşak sayesinde de Samsun-Konya yolu yönlerinden gelen araçların Dikmen Caddesi’ne giriş çıkışları gerçekleştirildi.
* Samsun Yolu Türk Telekom önündeki çalışmayla da mevcut “U” dönüş iptal edilerek, yerine alt geçit yapıldı. 3 gidiş-3 geliş olarak inşa edilen 580 metre uzunluğundaki geçit sayesinde Konya istikametinden gelip Havaalanı yönüne devam edecek araçlar ile Samsun istikametinden gelen araçların kesişme yaşamadan Havaalanı istikametine dönebilmeleri sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!