Korkutan galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Korkutan galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 14:25

Gençlerbirliği, Altay’ı 1-0 yenip, zirve yarışındaki iddiasını ortaya koyarken, sergilenen futbol endişe verdi.Başkent temsilcisi, Stancu’nun penaltı golü ile 3 puan kazandı. Kaleci Emrullah, 4 net pozisyonda golü önleyip, takımını ayakta tuttu. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, zor bir maç oynadıklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nin 25. haftasında liderlik yarışını sürdüren Gençlerbirliği, sahasında Altay’ı 1-0 yenip, puanını 51’e yükseltirken, ortaya konan futbol, camiayı tatmin etmedi. Kırmızı-siyahlılar, 3 puana Bogdan Stancu’nun penaltı golü ile ulaştı. Gençlerbirliği’nin kalecisi Emrullah Şalk, Altay’ın geliştirdiği ataklarda 4 net pozisyonda gole izin vermeyip, takımını galibiyete taşıyan isim oldu.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, maçla ilgili değerlendirmesinde, zor bir maç oynadıklarını belirtip, “Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan takıma karşı mücadele ettik. Oyunun genelinde kalemizde sıkıntılara neden olan bir Altay vardı” diye konuştu.
İkinci yarı gole kadar iyi olduklarını, golü attıktan sonra oyuncularının defansif oynadığını dile getiren Üzülmez, şunları söyledi:
“Takımın alışık olduğu bir sistem var bu durum birkaç hafta içinde değişecek. Milli maç arasından sonra, fiziksel olarak kendimizi daha iyi bir konuma getirmeye çalışacağız. Bu ligde fizik olarak iyi olmanız gerekiyor. Kaliteyle fizik birleşirse fark oluşturabilirsiniz. Oyuncularımızı tanımaya çalışıyorum henüz az idmana çıktık. Hafta içinde bazı testler yapacağız oyuncularımıza. Futbolda sihirli bir değnek yok. İbrahim Üzülmez geldi takım değişir demek olmaz. Altay takımına başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİL

“Ayrılan Teknik Direktör Erkan Sözeri ile ilgili geçmişteki söylemler doğru değil. Erkan Hoca’nın başında bulunduğu takım bu zamana kadar bu kadar puan toplamış. Evet, defansif bir takım ama hızlı hücuma çıkmalarını istiyorum. Top sizdeyken ve kaybettiğinizde doğru reaksiyonları vermelisiniz. Tabii bu hemen ortaya çıkacak şeyler değil. En az rakip kadar mücadele etmeliyiz. Gelecek haftalarda herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirecek.”
“Takımda bulunan oyuncularla ilgili yaş problemi yok. Takımın yaş ortalaması 28,1. Bazı oyuncular belli bir yaşın üzerinde. Bu oyuncuları biraz daha tasarruflu kullanmak gerekiyor. Bu kadro yapılanmasıyla olur. 30 yaş üstü oyuncular zaten tecrübeli oyuncular, sahada doğru işler yapıyorlar. İdmanlarını doğru uygularsak önümüzdeki haftalarda daha sağlıklı bir oluşum görebiliriz. Genç oyuncularımıza bugün görev veremedik ama ilerleyen haftalarda onları da sahada görebilirsiniz. Ben futbolda yaşa pek fazla takılmıyorum. Gençlerbirliğini kim daha ileri taşır ben ona bakıyorum. Genç oyuncularım keşke daha iyi olsa biz de onları sırtımızda taşısak.”

Haberin Devamı

GENÇLER KENT ARŞİVİNDE

Gençlerbirliği’nin geçmişten bugüne ulusal ve yerel gazeteler başta olmak üzere yazılı ve görsel tarihi, Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi tarafından, kent arşivine dahil edildi. Pınar Demirtaş öncülüğünde gerçekleştirilen projede Gençlerbirliği’nden yolu geçmiş, yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular ve taraftarların kişisel arşivleri göz önünde bulunduruldu ve geniş bir arşiv taraması yapıldı.
Halen devam eden arşiv çalışmalarında, bulunan her yeni veri eklenerek arşiv genişletiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!