Kore Pop salladı

Güncelleme Tarihi:

Kore Pop salladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 10:23

Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Kore Kültür Merkezi’nin düzenlediği ‘K-Pop Dünya Festivali Türkiye Ön Eleme Yarışması’, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

‘Dans’ kategorisinde birinci olan ‘Diva Mansion’ adlı grup, Kore’de yapılacak dünya finaline katılmaya hak kazandı.K-Pop Dünya Festivali Türkiye Ön Eleme Yarışması’nın finalini izlemeye Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Kore Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Cho Dong-Woo da katıldı. Büyükelçi Choi, “K-Pop’un, Hallyu’yu (Kore dalgası) temsil eden alanlardan biri olarak tüm dünyada yüz binlerce insan tarafından sevildiğini ve Türkiye’de de çok fazla seveni olduğunu biliyorum” dedi.

263 TAKIM BAŞVURU YAPTI


Büyükelçi Choi, bu yıl Türkiye’nin farklı bölgelerinden 105 vokal ve 158 performans olmak üzere 263 takımın başvuruda bulunduğunu ve diğer yıllara kıyasla yoğun bir rekabetin yaşandığını belirterek, Kore’nin, K-Pop uzmanlarının yaptığı video incelemeleri sonucu 10 vokal ve 12 performans takımının final yarışmasına katılmaya hak kazandığını kaydetti.

Haberin Devamı

DİVA MANSİON BİRİNCİ OLDU

Sunuculuğunu Pınar Gürer ve Jae Min’in yaptığı gecede 10 vokal ve 12 dans performansı finalde yarıştı. Vokalde birinciliği Beyza Nur Yaldız, dans kategorisinde ise Diva Mansion grubu aldı. Diva Mansion grubu, bu sonuçla Kore’de yapılacak dünya finaline katılmaya hak kazandı.


NEWKİDD HAYRAN BIRAKTI

Final performanslarının ardından Koreli ünlü K-Pop grubu NewKidd sahne aldı. Grup, sempatik tavırları ve danslarıyla hayranlarının büyük sevgisini kazandı. 25 Temmuz’da yeni şarkılarının yayınlanacağı müjdesini veren grup, Türkiye’ye konser için tekrar gelmek istediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!