Kongre turizmi Roma’da masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kongre turizmi Roma’da masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2019 09:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, Roma temasları kapsamında kongre ve fuar turizmi konusunda incelemelerde bulunarak Roma ve Lazio Kongre Bürosu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın (THY) 60 yıl aradan sonra başlattığı Ankara-Roma direkt uçuşuyla İtalya'ya giden ATO heyeti, kongre ve fuar turizmi konusunda temaslarda bulundu. ATO Başkanı Yardımcısı Temel Aktay başkanlığındaki temaslar kapsamında, Roma ve Lazio Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi Daniele Brocchi, Başkan Yardımcısı Stefano Fiori ve diğer yetkililer ile toplantılar yapıldı. ATO heyetinin, bölgedeki kongre turizmi çalışmaları hakkında bilgi aldığı toplantıda, Roma'nın dünya kongre ve fuar turizmindeki yeriyle sektörel gelişmeler değerlendirildi.

100’ÜN YILDA 100 KONGRE

Avrupa'nın ikinci en büyük kongre merkezi Congresium Kongre ve Sergi Salonu'nun ATO'ya ait olduğunu belirten Aktay, ATO'nun Başkent’te yapımına başlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin de ortağı olduğuna dikkat çekerek, Ankara'nın kongre turizmi alanında önünü açmak için 2014 yılında ATO bünyesinde Kongre ve Ziyaretçi Bürosu kurduklarını ve Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’ne de üye olduklarını anlattı. Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun daha etkin çalışabilmesi amacıyla bir fizibilite raporu hazırlandığına işaret eden Aktay, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ankara'da ulusal ve uluslararası 100 kongreye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!