Kız çocuklarına tasarım kırlentler

Güncelleme Tarihi:

Kız çocuklarına tasarım kırlentler
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 17:45

Büyükelçi eşleri, kız çocukları için düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında modacı Hakan Akkaya eşliğinde kırlent tasarladı.

Haberin Devamı

Atakule’de düzenlenen etkinliğe, Çekya, Güney Afrika, İsviçre, Moğolistan, Romanya, Panama ve Ukrayna büyükelçilerinin eşleri ile cemiyet hayatından isimler katıldı. Modacı Hakan Akkaya eşliğinde dikiş makinesi başına oturan katılımcıların hazırladığı kırlentler, 15-25 Mart’ta Atakule’de sergilenecek. Sergi süresince gerçekleştirilecek “Sessiz müzayededen” elde edilen gelir, kız çocuklarının geleceği için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) bağışlanacak. Sosyal sorumluluk projesi “Yarınına Arka Çık” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Kız çocuklarına tasarım kırlentler



EN BÜYÜK SAVUNUCU UNICEF

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkan Danışmanı Alanor Olalı, UNICEF olarak kendilerini çocuk haklarının en büyük savunucusu olarak gördüklerini belirterek, orta öğretimde özellikle kız çocuklarının okuldan ayrılmasının önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti. Modacı Hakan Akkaya da büyükelçi eşlerine tasarımları için kendilerini en iyi ifade edebilecekleri bir konuda yoğunlaşmalarını önerdi. Büyükelçi eşleri ve katılımcılar, kız çocuklarının yararına düzenlenen etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını ve Türkiye’de yalnızca resepsiyonlara katılarak ülkelerini temsil etmek değil, yardıma muhtaç insanlar için bir farkındalık yaratmak ve bunları gelecekte hatırlamak istediklerini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!