Kılıçlar çekildi ortam gerildi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçlar çekildi ortam gerildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2019 14:11

Başkan Mehmet Yiğiner, kulübü sıkıntıya sokanların içlerindeki hainler olduğunu ileri sürerken, başkan adaylığını açıklayan Murat Ağcabağ, “Bakanlar, belediyeler size para vermek zorunda mı ? Mevcut yönetimde 100 bin TL verecek kişi yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın yaptığı sert çıkışın ardından görevden alınması ile başlayan, sonrasında genel kurul toplanması tartışmaları ile alevlenen süreçte, gerilim tavan yaptı. Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner ile başkan adaylığını açıklayan eski yönetici Murat Ağcabağ, Radyo Trafik’te katıldıkları programda, kılıçları çekerken, birbirlerini yaylım ateşine tuttu. Murat Ağcabağ, kendisinin Beşiktaşlı olmadığını belirtip, şu ifadeleri kullandı:
“G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’tan yakın dostlarım var. Ofisime getirdikleri formalardan koleksiyonum var. Mehmet Yiğiner’in de tuttuğu bir takım var. Onu da söylemeyim. A.Gücü’nde altyapısında oynadım. Beni Adil Eriç hocam Ankaragücü’ne getirdi. Talihsiz bir sakatlık yaşadım.”

PROJE VE HEDEFLERİM VAR

Haberin Devamı

“A.Gücü’nü Avrupa’ya götürecek, şampiyon yapacak proje ve hedeflerimiz var. Bana 35 milyon TL’yi soruyorlar. Ben 35 milyonu cebimden koymuyorum. Cebimden 1 milyon Euro veriyorum. Yönetim kurulu listesi oluşturdum. 35 milyonu masaya koyup pazarlık mı yapalım?
“Bugün hain diye suçladıkları İsmail Kartal sayesinde takımın önü açıldı, içerideki problemler dışarıya vurdu. Kartal, ciddi şekilde maddi, manevi destekte bulundu. Başkana, (Para bulma işini bana bırakın) dedim. Diyalog kuramıyor. Tehdit ediyor. A.Gücü ne bana, ne Yiğiner’e ne de Kartal’a kalır. Biz fotoğrafı gördük, uçuruma doğru gidiyoruz. 2.5 milyon TL gibi bir para dağıtıldı. Bugün kulübün kasasında 25 milyon olması lazım. Antalya kampını yakından izliyorum. Futbolcular antrenmanı 20 dakika erken bırakıyor. Bu futbolculara yazık değil mi? Puanları bu çocuklar toplamadı mı?”

YAPTIKLARINI İNKAR EDEMEM

“Başkanın yaptıklarını inkar edenden şüphe ederim. Ancak bu lig farklı bir lig. Burada bir vizyon olması lazım. Bir yerlerden para isteyerek bu çark dönmez. Yönetimde 13 kişiyiz, kimler para vermiş? Murat Ağcabağ en çok parayı veren kaçıncı kişi? Açıklasınlar. İsmail Kartal’a ödemlerin zamanında yapılmaması nedeniyle bir futbolcunun, “Ben artık dayanamıyorum. İntihar etmeyi düşünüyorum olayı, doğru. Böyle bir şey yaşandı. O futbolcu ile görüştük. Biz bu sene transfer parası ödemedik. Sadece primler... Onun dışında hiç para ödenmedi. Geçen seneden alacağı olan futbolcular var. Yabancılar var.”

Haberin Devamı

100 BİN TL VERECEK ADAM YOK

“5 toplantıya katılmadığımız için üyeliğimiz düştü deniliyor. Hukuki olarak haklarımı arayacağım. Sabah, akşam toplantı yapıp böyle bir karar alıyorlar. Bizim güçlü bir yönetimimiz yoktu. 100 bin TL çıkartıp verilmiyor. Kurduğum yeni yönetimde 1.5 milyon dolar verecek yöneticiler var. Bakanlar, belediyeler size para vermek zorunda mı?
“Stat işinin üzerine düşersek, bu iş olur. Sanki Ankara’da oynamak istemiyoruz. Beşiktaş maçının ardından stadın zeminini komple
değiştirsek bile 30 günde düzelirdi. Bizim tartışma ile bir işimiz yok. Kanal kanal gezmeye meraklı değilim. Alt liglerde neler çektiğimizi en iyi başkan bilir. Bir daha buraya gitmek istemiyoruz, ancak takım maalesef oraya gidiyor. Bizim meselemiz Ankaragücü.”

Haberin Devamı

BU PARALAR NEREYE GİDİYOR

“A.Gücü’nün mağazası nerede? Tandoğan’da. Şu anda Zafer Çarşısı’nda. Bilmem ne pazarlama diye geçiyor. A.Gücü’nün buradan hiçbir geliri yok. Ben bunları araştırdığım için bana bu hamleyi yaptılar. Bu paralar nereye gidiyor? Bu kadar basiretsizlik olur mu ? Göğüs reklamımız yok. 7.5 milyona firma getirdim, Tuna Yılmaz şahittir, kabul edilmedi. Statta hiç reklamımız yok. Bunlar problemi çözmez ama merhem olur. Stada isim hakkı alırız. 51 tane locamız var. Şu andaki yönetim bunu bin dolara satamaz ama ben 50 bin dolara satarım. Başkan benim için batak demiş. Başkana sesleniyorum, ben de mal varlığımı koyayım, o da koysun.”

Haberin Devamı

Kılıçlar çekildi ortam gerildi
BU KULÜBÜ ESNAF AYAKTA TUTTU

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, bu açıklamaların ardından yayına bağlanıp, çarpıcı ifadeler kullandı.
Kulübün neler çektiğini herkesin bildiğini dile getiren Yiğiner, şunları söyledi;
“Esnaf kulübü bu hale kadar getirdi. Bu arkadaşımız Beşiktaş taraftarı. Ben hiçbir formayı makam odamın sandalyesine geçirmem. Bakan bize yardım etmek zorunda mı? Evet zorunda. İddia gelirlerinin en az yüzde 50’si kulüplere dağıtılmalı. Spor Toto bazı kulüplere sponsor oluyor, bazılarına olmuyor. Bunları tabii ki söyleyeceğim. Bizim de temsil ettiğimiz bir kurum var.”

KENDİSİ NEDEN YARDIM ETMEDİ

Haberin Devamı

“Madem böyle, neden kulübe yardım etmedi. Bankalara baktığınızda, o kredi çekemez. Ankapark’tan ihaleyi aldı, teleferik işini yarım bıraktı. Madem paran var, A.Gücü’ne destek olsaydın ya. Yönetici olarak neden takıma katkı sağlamadın ? Kimseye iftira atmadım. (Batak dedim, doğru batak. 35 milyon bulma şansı yok) 35 milyon Euro’yu getirsin, onu başkan yapalım. Biz bir şey demedik, hala sözümüzdeyiz. Forma reklamı getirildiyse biz niye kabul etmeyelim ? Bunlar doğru olamaz. Bu adam dolandırıcı mı ya”

İÇİMİZDEKİ HAİNLER BİZİ ZORLADI

“İstanbul’daki menajerlerle bir ekip olmuş ve oyuncularımızın oynamamasına sebep oluyor. Bunların ihanetinin bedelini ödeteceğiz. Oynamayan futbolcularla 3 yıllık sözleşme imzaladık. Adamlar bu paraları alacak. 1 milyon 100 bin Euro’yu 3 yıllık hesap edin. Biz taraftarımızla beraber emek verdik ve kulübü buraya getirdik. Bizi sıkıntıya sokan içimizdeki hainler oldu.”

İSMAİL KARTAL SABOTE ETTİ

“İsmail Kartal kulübü sabote etmiştir. Bir aya kadar kimse gitmeyecek demiştim. Bundan sonra, parası ödenmezse gidebilir. Futbolcular karakterli davranıp durdu. Burada sözünü tutmayan tek kişi hocaydı. Kartal, takım antrenmana çıkmasın istiyordu. Bu adam, kulübü batırarak kendine yer açmak istiyor. Ne yaptığını da bilmiyor. Belli bir kitleyi de yanına aldı. Getirip bağışı yapsınlar, biz de işimize bakalım.”

TAKIMIN ADI DEĞİŞMEYECEK

“Takımın adı değişmeyecek. Öyle bir şey olur mu? Bunların hesabı kulübü zora sokarak para kazanmak. Transfer konusunda kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz. 2-3 milyon kaynak bulduk. Futbolcuları tutmaya çalışıyoruz. 30 milyon lira ile bu yılın sonunu görürüz. Başka bir takımın forması yanımdan geçmedi. Ben A.Gücü taraftarıyım. Başka bir takım tutmuyorum.”

ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL

“Hiç kimse ile ticari ilişkim olamaz. Devletin de bir lirası bana geçmesin. Mehmet Yiğiner aday değil, getir 35 milyonu koy görelim. 1 haftadır bekliyoruz, bir şey yok. Burası birilerinin şov yapma yeri değil. Türk futbolu ve A.Gücü gelişecekse her türlü fedakarlığı yaparız.”
“İntiharın eşiğine geldim diyen İsmail Kartal. Böyle bir şey yok. Geldiğinde ciddi borçları vardı. İsmail Kartal senet imzalamış, sıkıntıları vardı. Bu kadar söyleyeyim. Ne olursa olsun Murat da bizim arkadaşımızdır. Gelsinler kulübe konuşalım. Bu kulübü denetlemek bizim borcumuzdur. Çok fazla bekletmesinler.”

BAKMADAN GEÇME!