Kentin merkezinde metruk ‘çarşı’

Güncelleme Tarihi:

Kentin merkezinde metruk ‘çarşı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 09:35

Alışveriş merkezi olarak hizmet verdiği dönemde beklediği talebi görmeyen Maltepe Park AVM’yi, ‘Çankaya Çarşı’ düzenlenmesi de kurtaramadı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, kaderine terk edilen metruk binayla ilgili, “Rahatsız oluyoruz, korkuyoruz. Belediyenin bir önlem alması lazım” dedi. Maltepe Pazarı’nın Şehit Gönenç Caddesi üzerindeki eski yerine kurulu ve 2013’te Çankaya Belediyesi tarafından adı ‘Çankaya Çarşı’ olarak değiştirilen Maltepe Park AVM, ilgisizlikten atıl kaldı. 2008’de hizmete giren ve 2013’te Çankaya Belediyesi tarafından yüzde 57’lik hissesi satın alınan AVM’deki mağazalar, beklenen ilgi gösterilmediği için teker teker kepenk kapattı. Bir süre belediyenin HOY-TUR ve Eşli Dans Topluluğu çalışmalarına da ev sahipliği yapan AVM’deki küçük çaplı işletmeler de müşteri olmadığından zamanla satışı durdurdu. Beş yıl içinde tamamen boşalan yapının kapısına kilit vuruldu.

İKİ KEZ SATIŞA ÇIKTI

AVM, tekrar canlandırılması için yıllarca hiçbir şey yapılmazken 2016’da Çankaya Belediyesi tarafından iki kez satışa çıkarıldı. Mart ayında çıkılan ilk ihalede AVM için 91 milyon liralık muhammen bedel belirlendi ama talip çıkmadı. Kasım ayındaki ikinci ihalede de AVM’nin satışı için 91 milyon TL ve yüzde 18’lik KDV bedeli istendi ancak bu ihalede de satılamadı. İki kez satışa çıkan ve alıcı bulamayan AVM kaderine terk edildi.

BAĞIMLIYA MESKEN OLDU

Tekrar açılamadığı ve satılamadığı için kentin merkezinde atıl halde kalan yapı, uyuşturucu madde ve alkol kullananlara mesken oldu. Üzeri kapalı alanlarında ateş yakılarak gece alemleri yapılan AVM’nin metal, ahşap ve cam kaplamaları kırılırken; duvarları da sprey boyalı yazılarla doldu. Binanın bu durumunun kendilerini tedirgin ettiğini belirten semt sakinleri, “Evimizin dibinde metruk bir bina var artık ve hava karardıktan sonra kimlerin girip, çıktığı belli değil. Hem rahatsız oluyoruz hem de korkuyoruz. Belediyenin bir önlem alması lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ‘ÇARŞI’SI

Çankaya Belediyesi eski Başkanı Bülent Tanık, Maltepe Park AVM’nin satın alınmasının ardından düzenlediği basın toplantısında Çankaya Çarşı adı için hem Anadolu insanının alışveriş mekanı olan çarşıdan hem de Beşiktaş taraftarlarının oluşturduğu ‘Çarşı’ grubundan esinlendiklerini kaydetmişti. Binanın tabelasında da Çarşı grubunun logosu yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!