Kentin kamburları

Güncelleme Tarihi:

Kentin kamburları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2019 15:57

Plansız başlanan ve atıl kalan projeler başkanların başına dert, kente ise kambur oluyor.

Haberin Devamı

Melih Gökçek-Turgut Altınok çekişmesinin sembolü oldu. 10 yıl atıl kaldı, Altınok yeniden başkan seçilince ‘bitirilecek’ dendi. Hedef 2023’te bitirilmesi. Peki bitince ne olacak? Şehre ve ilçeye katkısı ne olacak?

ULUS VE KIZILAY

Tarihi kent merkezi Ulus’taki çalışmalar nasıl olacak? Pek çok yapı şimdiden bazı kurumlara verildi. Trafiğin yer altına alınması gündemdeydi. Geçmiş dönemde Kızılay’daki binaların dış cephelerinin giydirilmesi projesi vardı.

SARAÇOĞLU VE BARINAK

Saraçoğlu Mahallesi’nde bir hareket yok, Güvenpark dolmuş duraklarının yer altına alınması konu muamma. Yine Ankara’da herkesin şikayet ettiği, Karataş Mahallesi’nde 200 dönümlük bir alan veril hayvan barınağı ne olacak?

ANKAPARK NE OLACAK

Yeri tartışıldı, maliyeti tartışıldı. Halen tartışılıyor. Burası kentin merkezi. Yer seçimini göz önüne aldığımızda ‘keşke olmasaydı’ düşüncesinde olanlardanım ama oldu. Ankapark ne olacak?

BUNLAR DA VAR

Haberin Devamı

* Şentepe’deki televizyon vericileri
* 19 Mayıs Stadyumu
* Keçiören Metrosu-Gar BAĞLANTISI
* MİA(Merkezi İş Alanları) projesi

1 LİRALIK KEŞMEKEŞ

2 milyondan fazla aracın (bir milyondan fazlası özel otomobil) olduğu kentte zaten yetersiz olan otoparkların ücreti 1 lira ve tam bir keşmekeş söz konusu. Bu konu bir daha gündeme getirilmeli ve gelişmiş şehirlerde olduğu gibi elektronik sistemlerin yönettiği bir park sistemine geçilmeli. Elbette ücreti de ona göre belirlenmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!