Kent genelinde sağanak temizliği

Güncelleme Tarihi:

Kent genelinde sağanak temizliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2019 14:03

Ankara’da etkisini yoğun bir şekilde gösteren, birçok konut ile iş yerinde su baskınlarına neden olan sağanak yağışın ardından Büyükşehir Belediyesi, Başkent genelinde temizlik çalışması yürütüyor. Büyükşehir ekipleri, su basan konut ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları yaparak, suyu tahliye ediyor.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendirilerek, ekipler konut ve iş yerlerine yönlendiriliyor.

271 ADRESTE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI

AKOM’un çalışmaları hakkında bilgi veren İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin, şöyle konuştu: “Büyükşehir ekipleri son 3 günde 310 su baskınına müdahale ederken, 271 adreste de hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. ASKİ, EGO, Fen İşleri ve İtfaiye birimleri AKOM’da 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Büyükşehir sınırları içerisinde, merkez ve ilçelerinde meydana gelebilecek su taşkınlarına anında müdahale edilmesi başta olmak üzere afet sonrasında da ilgili birimlerle kurtarma ve temizlik çalışmalarını koordine ediyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile her 30 dakikada bir iletişime geçerek, gelen güncel bilgiler doğrultusunda araç ve personeli anlık olarak yönlendiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!