Kelebekler Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Kelebekler Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 14:20

Sundance Film Festivali’nin ‘Dünya Sineması’ bölümünde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan, Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği Kelebekler filminin özel gösterimi Bilkent Center Prestige Sineması’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Gösterime yönetmen Tolga Karaçelik ve oyuncular Tolga Tekin ile Tuğçe Altuğ da katıldı. Filmi izleyenler arasında oyuncu Levent Üzümcü de yer aldı. Gösterimin ardından yönetmen Karaçelik ve oyuncular, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Tolga Karaçelik, filme Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek vermemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

ÜÇ KARDEŞİN YAŞADIKLARI

“Sinemacının görevi direnmektir. Kültür Bakanlığı para vermedi diye o filmi çekmiyorsan, sen o filmi zaten çekmeyeceksin. Anlatmak istediğin hikayeyi bir şekilde anlatırsın.” Yönetmen, filmin babanın yokluğu üzerine bir film olmadığını, inanç üzerine bir film olduğunu belirtti. Karaçelik, “Filmi inanç üzerine tasarladım. Onun seni sevdiğine inancın, aile olmaya inancın üzerine bir film” dedi. Film, babalarının kendilerini çağırmasıyla 30 yıl sonra köylerinde bir araya gelen üç kardeşin yaşadıklarını anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!