Kediler uyandırıp yangından kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kediler uyandırıp yangından kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2019 14:53

80 yaşındaki Burhan Nacaksız, yaşadığı gecekonduda çıkan yangından, bahçede beslediği kedilerin gürültü yapıp kendisini uyandırmasıyla kurtuldu. Bitişikteki eve de sıçrayan yangında, iki gecekondu da kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Altındağ’a bağlı Hacı Bayram Mahallesi Uzunyol Sokak'taki bir gecekonduda, önceki gece saat 04.00 sıralarında yangın çıktı.
Evde yalnız yaşayan ve yangın sırasında uykuda olan 80 yaşındaki Burhan Nacaksız, gecekondunun bahçesinde beslediği kedilerin ses yaparak uyandırması sonucu kendini dışarı atarak yangından kurtuldu. Nacaksız, bitişiğindeki gecekonduda oturan 79 yaşındaki komşusu Ayşe Ertürk'ü de uyandırarak dışarı çıkardı.

EVSİZ KALDILAR

Gecekonduların birbirine yakın olması, alevlerin kısa sürede büyümesine yol açarken, çevredekilerin haber vermesi üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaklaşık bir saatlik çalışmayla kontrol altına alınabilen yangında, iki gecekondu da kullanılamaz hale geldi. Komşuları, evleri yanan Burhan Nacaksız ile Ayşe Ertürk’ün evsiz kaldığını söyledi. 

Kediler uyandırıp yangından kurtardı

Yol kenarında oturan Ayşe Ertürk, evinin yanışını gözyaşları içerisinde izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!