Kaplan’ın eli güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Kaplan’ın eli güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2019 10:27

Lige verilen uzun ara Ankaragücü’ne yaradı. Sakat oyuncular Fenerbahçe maçında oynayacak duruma geldi. Djedje ve Kitsou, takımla birlikte çalışmalara çıkmaya başladı. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli teknik adamı, önemli maç öncesinde rakiplerini en ince ayrıntısına kadar analiz ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında, Fenerbahçe ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken, sakat oyunculardan gelen iyi haber teknik ekibin yüzünü güldürdü.
Son antrenmana izinli olan Mehmet Sak dışında tüm futbolcular katıldı. Başkent ekibinde, zorlu maç öncesinde sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Sarı-lacivertli ekibin orta alandaki etkili ismi Djedje ile savunmanın sağ kanadındaki başarılı oyuncusu Kitsou’nun, lige verilen uzun arada, sakatlığını atlatması, Kaplan’ın elini güçlendirdi.

KAZANAN TAKIM ÖNE GEÇECEK

Kaplan, Fenerbahçe ile pazar günü oynayacakları karşılaşmada tüm hazırlıklarını kazanmak üzerine yaptıklarını söyledi.
“Milli maç arasını iyi değerlendirdik. İki takım için de önemli bir maç. 31 puanlı iki takımın maçı. Planlarımızı kazanmak için yapıyoruz. Arkamızda büyük bir taraftar desteğimiz olacak. Camia olarak kenetlendik. Fenerbahçe’nin deplasman grafiği düşük görünüyor. Bizim de iç sahada iyi gidişimiz var. Gruptan tüm oyuncularımıza videolar gönderdik. Fenerbahçe’nin tüm her şeyini analiz olarak oyuncularımıza ezberletmeye başladık. Bizim de iyi yönlerimiz var. Onlar da bize göre önlemler alıyordur. 1907’de kurulan bir Fenerbahçe ve 1910’da kurulan bir Ankaragücü var. Hiçbir rakipten korkumuz yok. Bu tür maçlara futbolcular kendiliğinden motive oluyor.”

Haberin Devamı

ÇEKİNDİĞİMİZ OYUNCULAR VAR

“Fenerbahçe’de çekindiğim futbolcular var. Gerekli önlem alacağız. Mehmet Ekici duran toplarda etkili. Valbuena, Dirar, Moses dikkat edilmesi gereken oyuncular. Isla ve Hasan Ali savunmadan hücuma iyi çıkıyor. Tolgay pas trafiğini iyi yönetiyor. Bu oyuncuların bireysel videolarını hazırladık ve oyuncularımızla paylaştık. İyi bir maç olacak. Taraftarın desteğiyle kazanacağız. Sonuç önemli değil. 1-0 olsun bizim olsun.”
“Eryaman Stadı’na çıkacak ve korakor oynayıp kazanacağız. Kaybeden takım da moral ve motive olarak sıkıntı yaşayacaktır. Süper Lig’de kümede kalma barajı 39 olacak gibi. Biz bu takımı ligde tutacağız. İkinci yarıda iyi bir ekip kurduk. Kenetlenen bir oyuncu grubu var.”

TRANSFERLER EKONOMİMİZİ BOZMADI

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmesinde, ikinci devreye iyi başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“12 transfer yaptık. Buna rağmen, şu an ligin açık ara en ucuz takımlarından biriyiz. Bu transferler, ekonomimizi bozmadı hatta hesaplı oldu. Futbolcularımızdan da memnunuz. Performansları çok yüksek derecede çıktı. Direkt takıma adapte oldular. 8-9’u oynuyor. Fenerbahçe maçı öncesi, futbolcuların moralleri yerinde ve yüksek. Kendi sahamızda seyircimiz önünde oynamamız bizim için bir avantaj. Bu maçı kazanıp rahatlamak istiyoruz.”
“Fenerbahçe ile ilk yarısında oynadığımız maçı kazandık. Burada kendi sahamızda da yine kazanmak için çıkacağız. 7 sene önce Fenerbahçe ile oynayacağımızı söyleseniz biraz hayal olurdu. Biz, Tepecikspor, Düzyurt gibi takımlarla oynadık. Süper Lig’e, hak ettiğimiz yere zorlu yolları aşıp geldik. Şu an futbolcularımız iyi çalışıyor. Onların içinden 4’ü de bu performanslarından dolayı milli takımlarına seçildi. Bana göre iyi bir ekibiz. Kazanmak için sahaya çıkacağız.”
Eryaman Stadyumu’nda oynanacak Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması, Pazar günü saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Mete Kalkavan yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!