Kapı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kapı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2019 15:25

Başrollerini Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar ve Aybüke Pusat’ın paylaştığı ‘Kapı’ filmi, 30. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde izleyiciyle buluştu. Kızılay Büyülüfener Sineması’nda gerçekleşen gösterime, İnanır ile Pusat da katıldı.

Haberin Devamı

Film sonunda izleyiciler, İnanır ve Pusat’a sevgi gösterisinde bulundu. Pusat, film ve Ankara gösterimiyle ilgili “Ankara’daki seyirciyle birlikte filmi ikinci kez izlemiş oldum. Bu bende çok farklı bir etki yarattı. Büyük ustalarla çalışmak çok keyifliydi. İyi bir seyirciyle tekrar izleyip o enerjiyle irdelemek daha doyurucu oldu” dedi.

25 YIL SONRA GELEN HABER

Kapı, Midyatlı Süryani bir ailenin dramını konu ediyor. Ahşap ustası olan Yakup (Kadir İnanır) ile eşi Şemsa (Vahide Perçin), yıllar önce Mardin’den Berlin’e göç eder. Yakup ve Şemsa, aradan geçen 25 yılın ardından kaybettikleri oğulları Mikhael’le ilgili bir haber üzerine memleketlerine geri döner. Yakup, bu süreçte oğlu Mikhael’le birlikte yaptıkları kapının evlerinden sökülüp götürülmesi üzerine kapının peşine düşer. Filmde Erdal Beşikçioğlu ve Menderes Samancılar da konuk oyuncular arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!