Kanserle mücadelenin kahraman hemşiresi

Güncelleme Tarihi:

Kanserle mücadelenin kahraman hemşiresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 10:14

Kanserle mücadelenin isimsiz kahramanlarından onkoloji hemşireleri, görevlerini hataya meydan vermeden sürdürüyor.

Haberin Devamı

Farklı türleri bulunan kanser hastalığının tedavi sürecinin başarıya ulaşmasında birçok etken yer alıyor. Doktor kontrolündeki ilaç tedavisinin yanı sıra hastanın moralinin yüksek tutulması hastalığın yenilmesinde başlıca faktörler arasında bulunuyor.
Bu noktada ise hem kemoterapi döneminde hem de hastanedeki uzun soluklu tedavi sürecinde hastanın en yakınında bulunan hemşireler önemli görevler üstleniyor. Onkoloji hemşiresi Şeyda Türkben (32), "Mesleğimde farklı alanlarda görev yaptım ancak insanlara yardım ettiğimi en çok burada hissettim. Onkoloji hemşiresi olarak görev yapmak benim için bambaşka bir şey oldu" dedi.

ÇOCUĞUM GİBİ BAKIYORUM

Mesleğinde en çok sevdiği alanın onkoloji hemşireliği olduğunu belirten Türkben, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İyi ki bu alanı seçmişim diyorum. Tanımadığın insanlarla ağlamayı, tanımadığın insanlarla gülmeyi öğreniyorsun. Tam anlamıyla en doğrusunu yapabilmen için o insanları annen baban gibi görmen gerekir. Kullandıkları ilaçlar bir ağrı kesici değil. Bu yüzden özveri ile çalışmak gerekiyor. Çoğuna çocuğum gibi bakıyorum, 60-70 yaşında bile olsa. Öyle davranıyorum. Kimsenin ismini aklımda tutamam ama hastalar için öyle olmuyor. Onları bir bir ezberliyorum. Ailem gibi oluyorlar. Yakınlarımda olduğunu bildiğim için kendimi onların yerine koyuyorum. Hastaları akrabam gibi düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!