Kanseri Başkent'te yenecek

Güncelleme Tarihi:

Kanseri Başkentte yenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 16:45

Tedavisini Galatasaray’ın unutulmaz futbolcusu Gheorghe Popescu’nun üstlendiği kanser hastası Madalin Marcia Iordache’ye bir destek de Yenimahalle Belediyesi’nden geldi. Popescu’nun tedavi için Ankara’ya getirdiği 11 yaşındaki çocuğun masrafları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılacak.

Haberin Devamı

Yaptığı yardım kampanyalarıyla sıkça gündeme gelen Galatasaray’ın unutulmaz yıldızı Popescu, tedavisini üstelendiği Madalin Marcia Iordache ve ailesiyle beraber Ankara’ya geldi. Yakalandığı kanser hastalığından kurtulmak için Ankara Onkoloji Hastanesi’nde mücadelece edecek Iordache’nin tedavi sürecindeki masrafları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanacak ve belediyeye bağlı Zübeyde Hanım Konukevi’nde kalacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile basın mensuplarının karşısına çıkan Popescu, “Romanya’da imkanları dar bir ailenin çocuğunu emanet ettiğimiz Türkiye’den umarım çocuğumuzu sağlıklı bir şekilde ülkesine döndüreceğiz” dedi. Iordache’nin Türkiye’ye geliş hikayesini de paylaşan Popescu şunları söyledi:
ÜCRETSİZ TEDAVİ TEKLİF EDİLDİ

Haberin Devamı

“Bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştığım çocuğumuzun ailesi fakir olduğu için tedavisinin aksadığını öğrendim. Sadece Türkiye’den ücretsiz tedavi sözü aldığımız için Ankara’ya yönlendik. 9 çocuğu olan aileye Ankara gidip gitmemek istemediklerini sordum. Kabul edince buraya geldik.”

SAĞLIĞINA KAVUŞUP ÜLKESİNE DÖNECEK

Toplantıda  konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da, Iordache’nin sağlığına kavuşarak ülkesine dönmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Popescu, biliyorsunuz Türk sporuna alın teri döken ve ilk defa Türkiye’ye UEFA Kupası’nı getiren o penaltı golünü atan değerli bir kardeşimizdir. Biliyorsunuz Türk-Romen dostluğu da önemli, çünkü Romanya’da bizim yurttaşlarımız var, orada iş adamlarımız var. Çocuğumuzun sağlığına kavuşması için Türkiye’de tedavi ettirilmesi konusunda kendisiyle özel görüşmelerimiz sonucunda Yenimahalle’de bulunan Onkoloji Hastanesi uygun görüldü. Popescu, onu bugün ailesiyle beraber getirdi, bugün ailesiyle beraber. İnşallah sağlığına kavuşturarak Romanya’ya çocuğumuzu göndereceğiz.”

 

Kanseri Başkentte yenecek
Popescu Galatasaray’ın 2000 yılında Arsenal’i yenerek kazandığı UEFA Kupası maçında giydiği formayı, “Futbol hayatımın en değerli formasını hediye ettim” diyerek Başkan Yaşar’a hediye etti

 

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!