Kansere yakalandı gençleri bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Kansere yakalandı gençleri bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 17:14

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün başkanı görme engelli Yusuf Sayyıdan (60), 6 ay önce pankreas kanserine yakalanmasına rağmen görevi bırakmayarak, görme engelli gençleri sporla buluşturmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Basketbol, futbol, atletizm, satranç, judo, yüzme, futsal branşlarında 120 sporcunun bulunduğu kulüpte gençlerin hayatına dokunan Sayyıdan, “Ben çalışarak daha mutluyum. Hayatı çok seviyorum. Yaşayabildiğim sürece onurlu, mutlu ve insanlara yardım etmek ve onların mutluluğunu gözümle görmesem bile yüreğimde mutluluklarını hissedince dünyanın en mutlu insanı oluyorum” dedi.

Kansere yakalandı gençleri bırakmadı


'BİZ 365 GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ'

Sayyıdan, engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hatırlanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Biz 365 gün hatırlanmak istiyoruz. İnsanlarımız sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil de yaşamın her günü bizimle olsun. Bugün şehirlerimizdeki engelliler için dizaynlar hala yapılamadı. Binalar, yollar, caddeler, girişler ve çıkışlar devlet kurumları dahil olmak üzere eksikler var. Ben bir engelli birey olarak sokakta tek başıma yürümek istiyorum. Bastonumu alıp rahatça dolaşmak istiyorum sokaklarda” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!