Kadın hayatları heykelde ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Kadın hayatları heykelde ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2019 14:23

Eski Türkiye ve Avrupa güzeli, oyuncu ve heykeltıraş Arzum Onan, ‘Kadın’ isimli ikinci kişisel sergisini, CerModern’de Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Arzum Onan’ın, hayatın her alanında daha çok kadın sesine ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalıştığı sergide, ahşap, bronz, metal, mermer ve camdan yapılmış 22 kadın heykeli yer aldı. Olabildiğince içselleştirdiği, tanıklık ettiği ya da etmediği kadınların hayatlarına yer vermeyi amaçladığını söyleyen Onan, “Feodal yapıya ithafen çocuk gelin de var, aynı zamanda üretimi temsil eden, toprakta karnında bebeği sırtında küfesi aynı zamanda evinin de tüm sorumluluğunu üstlenmiş Anadolu kadını da var, o kadınlara ithafen düvenlerden yapmış olduğum çalışmalar da var. Aynı zamanda şehirli, okumuş, çeşitli acılar ya da sıkışmış duygularla baş etmeye çalışan soyut anlatımlarla ifade etmek istediğim kadınlar da var” dedi.

Kadın hayatları heykelde ölümsüzleşti


Bütün kadınların güçlü olduğunu vurgulayan Onan, “Çocuk gelin, evet çok trajik ama ifadesine baktığımızda hiçbir şekilde umudunu kırmadığını görüyoruz. Bu gücü heykellerime vermeye çalışıyorum” diye konuştu. Sergi, 28 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!